Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Топола суфинансира пројекте осам медија из пет општина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

07. 11. 2015.

Извор: Танјуг

Топола суфинансира пројекте осам медија из пет општина

Општина Топола са 1,9 милиона динара суфинансира пројекте осам медија из пет градова у Србији, изјавио је данас председник Скупштине општине Драган Јовановић.

Према његовим речима, та шумадијска варошица суфинансира медијске пројекте од јавног интереса радија, телевизија и штампаних медија из Тополе, Аранђеловца, Крагујевца, Смедеревске Паланке и Младеновица.

"Поступајући по Закону о јавном информисању и медијима расписали смо конкурс и донели решења о суфинансирању медијских пројеката од јавног интереса", рекао је Јовановић Танјугу и подсетио да је конкурсиало више од 20 медија. 

Он је нагласио "да је та шумадијска варошица међу реткима у Србији која је конкурс спровела по прописима Закона о јавном информисању и медијима".

Јовановић је прецизирао да је реч о појединачним износима, који износе од 95.000 до 450.000 динара, као и да је .

Тако је, примера ради, РТВ "Флеш плус д.о.о" из Аранђеловца добила 95.000 динара за пројекат "Новине у социјалној политици као подршка реформама у социјалним службама, а РТВ "Јасеница" из Смедеревске Паланке 130.000 динара за пројекат "Данас у Тополи".

Највећи појединачни износ од 450.000 динара добио је Радио "ИФМ" из Тополе и једини из варошице који локална самоуправа суфинансира.

Међу штампаним медијима који путем тог конкурса добијају 300.000 динара је недељник из Крагујевца "Крагујевачке новине".

Када је реч о локалној самоуправи Крагујевац, централној општини Шумадије, расписан је конкурс за суфинансирање медијских пројеката, али је потом и поништине, па би нови конкурс, како најављују челници градске управе, требало да буде расписан, после усвајања ребаланса буџета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси