Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Темерин: Подржавамо акцију 2 одсто за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

27. 10. 2015.

Извор: УНС

Темерин: Подржавамо акцију 2 одсто за медије

„Сматрам да би локалне самоуправе требало да издвајају два одсто или више за пројектно суфинасирање медија“, рекао је познати адвокат из Темерина Ласло Дујмовић.

 

Он даље објашњава да подржава акцију Удружење новинара Србије (УНС), која је покренута  половином децембра прошле године и  акцију „Општине и градови – пријатељи медија" којом позива локалне самоуправе да подрже иницијативу УНС-а да 2 одсто буџета за наредну годину определе за пројектно суфинансирање медија .

„Медији морају од нечега и да живе. Пошто извештавају о локалним темама, на пример код нас у Темерину требало би да их локална самоуправа подржи финансијски, како се не би угасили“, објашњава Ласло Дујмовић.

Његов суграђанин Роберт Чевари сматра да не може да се процентуално одреди колико ће новца од буџета бити издвојено за медије.

„Мислим да није реално одређивати пројектно суфинансирање медија у процентима. Требало би да се пронађе другачији модел. Можда би требало више новца издвајати за медије из буџета. Верујем да зависи од општине и града и њихове величине.Јер да ли је два посто мало или не  зависи од величине буџета и на колико се то медија тај новац дели“, истакао винар Робер Чевари.

Акцију коју УНС спроводи новинари са којима смо причали у Темерину подржавају, али нису желели да износе своје ставове именом и презименом. 

Како објашњавају, не верују да ће локалне самоуправе да подрже ту идеју, јер новац се увек улаже у инфраструктуру, а не медије и културу.

Сведоци смо да се за медије издваја у многим општинама знатно мање новца него два одсто, док неке општине издвајају и више, али оне су веома ретке.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

27.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 14:50

bravo

Ma vazno je da konkurse podrzavaju vinar i advokat...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси