Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Алексинац: Највише пара нишким медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

18. 10. 2015.

Извор: УНС

Алексинац: Највише пара нишким медијима

Потписивањем уговора председника општине Алексинац Ненада Станковића са представницима медијских кућа о суфинансирању медијских пројеката од јавног интереса, завршена је овогодишња расподела буџетских средстава додељених путем конкурса.

 

Општинско веће општине Алексинац је у потпуности прихватило предлог комисије у саставу: новинар и представник УНС-a Милорад Додеровић, економиста и представник НУНС-a Драгана Божиновић, дипломирани правник, представник АНЕМ-a и Локал преса Катарина Тричковић, која је 500.000 динара, колико је имала на располагању, доделила пројектима које су поднела четири медија.

По сто хиљада динара добили су нишки ТВ „Bell Amie“ за „Слике региона-регион на длану“ и „Народне новине“ за „Алексиначки мозаик“, док је портал „Јужне вести“ подржан за пројекат „Алексинац у срцу природе“ са 80.000 динара.

Тако је нишким медијима додељено укупно 280.000 динара.

Остатак од 220.000 припао је јединој локалној медијској кући општине Алексинац, која је имала право да конкурише, „Агро-прес“-у за два медија.

Пројекат Радио Алексинца „Радио Алексинац у служби јачања локалног информисања“ подржан је са 170.000 динара и пројекат Месечника „Новости југа“ „Живот у Алексинцу“ са 50.000 динара.

Један од чланова Комисије предлагао је да се медији из Ниша обавежу да имају свог дописника у Алексинцу или дописништво, што већина није подржала.

Општина Алексинац је ове године ребалансом буџета за суфинансирање пројеката у области информисања путем конкурса издвојила свега 500.000 динара, док је предвидела осам милиона за јавне набавке медијских услуга, што ће највероватније да утроши за функционисање „Алт“ телевизије и радија чији је оснивач општина, у продуженом року за приватизацију, односно до краја октобра.

У првој половини године општинској информативној кући је било намењено више од 10 милиона динара од планираног буџета општине Алексинац за 2015. годину који износи око милијарду и 400 милиона динара.

У прошлој години за медије из општинске касе издвојено је 22 милиона динара, а највише за општинску телевизију и радио, око 21 милион динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси