Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Крагујевац најављује нови конкурс и мање новца за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

17. 10. 2015.

Извор: УНС

Крагујевац најављује нови конкурс и мање новца за медије

Град Крагујевац ће расписати конкурс за пројектно суфинансирање медија, одмах након усвајања ребаланса буџета, који је превиђен за крај октобра 2015. године. Из буџета града, за ту сврху, биће издвојено 10 милиона динара, речено је УНС-у у градској управи.

На питање УНС-а зашто се одугловачи са расписивањем конкурса (који је претходно поништен у јулу) прописаног Законом о јавном информисању и медијима, од крагујевачких локалних власти је стигао одговор да разумеју забринутост за тренутну ситуацију у медијима, али да је град Крагујевац у дубокој финансијској кризи. 

- Разумемо вашу забринутост за тренутну ситуацију у медијима. Као одговор на ваша питања желимо да кажемо да нисмо неосетљиви на проблеме са којима се сучавају запослени у медијским кућама, већ дубоко саосећамо са њима. Подсећамо да је град Крагујевац у дубокој финансијској кризи те чинимо огромне напоре да уштедимо на свему. У таквој ситуацији приоритет су нам једино неисплаћане обавезе за кориснике социјалних давања, и то је једино на чему не желимо да штедимо, нагласили су у одговору УНС-у. 

Иако се раније говорило о суми од 40 милиона динара коју би требало да Град Крагујевац издвоји за медијске пројекте, у општини поново кажу, да због "дубоке финансијке кризе" нема толико новца. С обзиром да се чека ребаланс буџета не може се тврдити колико ће тих 10 милиона динара, намењених суфинансирању медија, бити у односу на целокупан буџет. Међутим, готово је извесно да неће бити у оквиру пожељних два одсто за које се залаже Коалиција медијских и новинских удружења, већ далеко мањи. 

Град Крагујевац поништио је претходни конкурс за суфинансирање медијских пројеката јула ове године, након реакције Коалиције новинских и медијских удружења, које су упозориле локалне власти да је позив медијима нерагуларан. Градоначелник Радомир Николић тада није желео да преузме одговорност за пропуст, већ ју је пребацио на представнике медија, објашњавајући да је конкурс за суфинансирање медијских пројеката града Крагујевца поништен јер новинска удружења нису предложила чланове конкурсне комисије. Реаговала је Коалиција (чине је УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и ПУ Локал прес), указујући да је таква изјава - нетачна и тенденциозна.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

21.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:48

Re:

Tačno tako!

Одговори
нед

18.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 11:49

nova godina

Verovatno ce Kragujevac raspisati konkurs za novogodisnji program , pa pogledajte koji je datum danas, dok se raspise konkurs oforme komisije i saopste rezultati taman ce moci da se realizuje samo novogodisnji program. Ovo je neozbiljno sve, pa koji projekti u civilizovanim zemljama se realizuju samo mesec dana.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси