Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У Јабланичком округу пола општина без подршке медијима у 2015. години
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

15. 10. 2015.

Аутор: Данило Коцић Извор: УНС

У Јабланичком округу пола општина без подршке медијима у 2015. години

ЛЕСКОВАЦ - На подручју Јабланичког округа (Лесковац, Лебане, Медвеђа, Бојник, Власотинце и Црна Трава), три општине ове године неће издвојити средства за суфинансирање медијских пројеката.

У Медвеђи, Бојнику и Црној Трави конкурси нису још расписани иако из ове три неразвијене средине најављују да ће то урадити или до краја ове или на почетку 2016. године.

 

Средства су већ расподељена у Лесковцу и Власотинцу, а у Лебану конкурс је још у току и, како се очекује, ускоро би требало да се објаве детаљни подаци о одобреним пројектима.

У Лесковцу је за десет пројеката одобрено око десет милиона динара и већ су потписани уговори. Како смо већ писали,  „Телевизији Лесковац“ одобрено је 2.300.000 динара, Телевизији „К-1“ 2.149.000, Телевизији „ Студио МТ“ 1.400.000, Телевизији „4 С“ 900.000, Телевизији „Клисура“ 500.000, недељнику „Нова наша реч“ 794.000, порталима „Југпрес“ и „Југмедиа“  760.000 и 720.000  динара, а Радио 016 добио је 400.000 динара.

Општина Власотинце је прва у Јабланичком округу која је реализовала уговоре за пројектно суфинансирања медија. Конкурсна комисија је одобрила седам пројеката. Највише новца, 700.000 динара, одобрено је локалној ТВ, која послује у саставу Предузећа за радио и ТВ дифузију „Гага“. ТВ Лесковац је добио 470.000, Југмедија 250.000, ТВ Коперникус 200.000, Јужне вести 30.000, а Новој Нашој речи, једином недељнику који излази на подручју Јабланичког округа и порталу Југпрес и Центру за демократију и развој југа Србије одобрено је 350.000 динара.

 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

17.10.

2015.

Predrag Blagojević [нерегистровани] у 12:10

Nerazumevanje

Ovaj tekst je dokaz koliko ne razumemo suštinu - ne bi trebalo da Država, Gradovi i Opštine "pomažu" medijima. To bi trebalo da bude ZABRANJENO i direktno dovodi medije u zavisan položaj, odnosno pod kontrolu vlasti.
Novac poreskih obveznika bi vlast trebalo da koristi samo za, kako i Zakon kaža, "sufinansiranje javnog interesa u javnom informisanju".
Dakle, novac poreskih obveznika bi trebalo da se koristi samo za sufinansiranje sadržaja koje npr. mediji ne mogu sami da finansiraju iz komercijalnih prihoda.

Ovakvi tekstovi idu u prilog onome što vidim kao jedino rešenje trenutnog problema - da se zabrani bilo kakvo davanje novca poreskih obveznika medijima - bez izuzetka.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси