Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Сјеница, Тутин и Нови Пазар и даље без конкурса за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

08. 10. 2015.

Извор: Бета

Сјеница, Тутин и Нови Пазар и даље без конкурса за медије

Сјеница највероватније неће расписати конкурс за суфинансирање медијских пројекта, иако је Коалиција новинарских и медијских удружења недавно поново позвала локалне самоуправе да то учине, док Тутин и Нови Пазар чекају окончање приватизација медија чији су власници.

 

Портпарол Општине Сјеница Мухедин Фијуљанин изјавио је за радио Сто плус да буџетом за 2015. годину нису предвиђена средства за финансирање медијских пројеката.

"Уколико не буде ребаланса буџета, наша Општина сигурно неће расписивати конкурс за суфинансирање медијских пројеката. Буџетом за следећу годину ћемо определити средства за суфинансирање медија", рекао је Фијуљанин.

Начелник Одељења за финансије локалне самоуправе у Тутину Нихад Гусинац казао је да се у општинској каси налази два милиона динара за ову сврху, али да не зна када ће бити расписан конкурс за њихову доделу.

"Општинско веће чека решавање ситуације око приватизације ТВ Тутин. Тек када то буде завршено, формираће Комисију за оцену пројеката и расписати конкурс", истакао је Гусинац и додао да не може да прецизира када ће се то десити.

ТВ Тутин ће највероватније бити приватизована моделом бесплатне поделе акција радницима, а за њен рад у 2015. години из буџета ове општине издвојено је близу 28 милиона динара.

Иста ситуација је и у Новом Пазару, јер градска управа чека да Агенција за приватизацију потпише уговор о продаји Регионалне радио телевизије, како би расписала конкурс, који ће бити највероватније обједињен.

Буџетом за 2015. годину, Град Нови Пазар је предвидео 67 милиона динара за финансирање рада РТВ Нови Пазар.

У писму упућеном челницима општина, Коалиција је упозорила да је дужност сваке локалне самоуправе да обезбеди механизме информисања грађана и позвала их да средства за медијске садржаје по конкурсима не буду симболична.

Коалицију новинарских и медијских удружења чине Удружење новинара Србије, Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Асоцијација независних електронских медија и Асоцијација локалних независних медија Локал прес.

 

Коментари (2)

Остави коментар
сре

14.10.

2015.

UNS [нерегистровани] у 12:33

Re:

Poštovani,

Vest je objavila agencija Beta, a UNS je preneo na svoj sajt.

S poštovanjem,
Press služba UNS-a

Одговори
суб

10.10.

2015.

anonymousTV Tutin [нерегистровани] у 20:57

Za TV Tutin iyvojeno manje od 6,5 miliona

U vasem tekstu stoji netacan podatak da je u 2015.godini za finasiranje rada TV Tutin za budzeta opstine izdvojeno 28 miliona dinara. Istina je da se radi o znatno manjem iznosu od 6,3 miliona dinara, a opstina Tutin je 1.jula prestala sa finasiranjem ove TV. Nije jasna namjera autora ili izvora preko kojeg je dobio informaciju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси