Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Због промена власти испаштају медији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

30. 09. 2015.

Извор: УНС

Због промена власти испаштају медији

Од осам општина и градова Мачванског округа, само три су расписале конкурс за пројектно суфинансирање медија – Лозница, Коцељева и Богатић. У општини Владимирци конкурс је расписан још у марту, али због турбулентне политичке ситуације и две промене власти, ни до данас није спроведен.

 

„Ми смо расписали конкурс. Стигле су и пријаве заинтересованих медија, али коверте још нису отворене, нити је комисија заседала. Када је дошло до промене власти, ми смо новим руководиоцима одељења скренули пажњу и они су нам рекли да ће то решити. Сада треба да се планирају средства за 2016. годину, а ми нисмо ништа урадили ни за 2015.“, каже Небојша Петронић, бивши начелник општинске управе Владимираца.

Средства од два милиона колико је општина издвојила за ову годину трошена су на текуће уговоре са медијима, кажу у општини Владимирци, и најављују да ће конкурс који су расписали њихови претходници, бити спроведен до краја.

„Пријаве које су стигле, биће разматране, и на основу одлуке комисије, њима ће бити расподељена преостала средства“, каже Александар Ивановић, начелник општинске управе.

Због промене власти, медијима је ускраћена могућност да са пројектима конкуришу и у општини Љубовија. Садашња власт криви претходне две да нису у буџету за 2015. годину планирали средства за ову намену.

„Ми смо на почетку године расписали јавну набавку за преносе седница Скупштине општине. Када је требало да распишемо конкурс, дошло је до промене власти. У мају је власт по други пут промењена, али је конкурс изостао јер претходници  нису у буџету предвидели ставку за пројектно финансирање медија“, каже Зора Лукић, начелница општинске управе.

Упркос Закону конкурс су заобишли и у општинама Крупањ и Мали Зворник, па су расписали јавну набавку.

„Ми смо на почетку године расписали конкурс, али смо имали примедбе медијских удружења. После тога расписали смо јавну набавку. Сада припремамо буџет за 2016. годину, па ћемо више пажње посветити пројектном финансирању медија. За нас је то новина, али ћемо настојати да спроведемо конкурс по закону“, каже Биљана Антонић, службеник за јавне набавке у општини Крупањ.

У општини Мали Зворник планирају да на следећој седници ребалансом буџета издвоје средства за пројектно финасирање.

„Ми смо расписивали јавну набавку, али ћемо следеће недеље, уколико то не буде касно, преко ребаланса до краја године спровести законску обавезу. Тада ћемо знати и колика ће то бити средства“, каже Борис Катић, администратор у општинској управи.

Општине и градови Мачванског округа су Богатић, Владимирци, Крупањ, Коцељева, Лозница, Љубовија, Мали Зворник и Шабац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси