Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Панчево: Конкурс за суфинансирање медијских пројеката чека крај приватизације РТВ Панчево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

29. 09. 2015.

Извор: УНС

Панчево: Конкурс за суфинансирање медијских пројеката чека крај приватизације РТВ Панчево

Град Панчево определио је из буџета пет милиона динара за суфинансирање медијских пројеката, али конкурс још није расписан јер се чека да приватизација РТВ Панчево (коју је купио Радојица Милосављевић за 87.200 евра) буде и формално-правно окончана како би и тај медиј могао да учествује у трци за буџетски новац.

 

У градској управи Панчева УНС-у је речено да ће конкурс расписати чим телевизија Панчево буде и формално приватизована, као и да ће на медијске пројекте бити расподељено још милион динара које је Град добио на име једнократне помоћи државе.

-Новац који ће конкурсно бити расподељен за суфинансирање медијских пројеката мањи је од један одсто буџета Града, али је то зато што је ово нулта година пројектног финансирања медија, односно зато што је Град све досад финансирао медије који су сада у процесу приватизације - речено нам је у градској управи, где је наглашено да због свега тога нису у могућности да определе два одсто буџета за пројектно суфинансирање медија, као што предлаже УНС, али истичу да ће следеће године одвојити више новца него сада.

У градској управи подсећају и да формално-правно није окончана ни приватизација недељника Панчевац (купио га Ауто центар „Зоки“ за 238.000 евра ) што би требало да буде наредних дана. Иако је, како истичу у градској управи Панчева, Панчевац самоодржив, требало би и том медију дати шансу да се надмеће на конкурсу за суфинансирање медијских пројеката.

Град Панчево је у 2015. години, како нам је речено, издвојио око 50 милиона динара за област јавног информисања, у шта спада не само финасирање медија, већ и оглашавање и други послове из области јавног информисања.

Панчево је, напомињу уградској управи, једна од првих локалних самоуправа која је сачинила акциони план за унапређење јавног информисања 2015-2017, који би градска скупштина ускоро требало да усвоји.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси