Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Ковачица: За суфинансирање медија девет милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 09. 2015.

Извор: УНС

Ковачица: За суфинансирање медија девет милиона динара

Општина Ковачица је за суфинансирање медијских пројеката у 2015. години расподелила девет милиона динара, што је 0,64 одсто општинског буџета.

 

Јармила Ћендић, начелница Одељења друштвених делатности Општине Ковачица рекла је за УНС да је јавни позив за суфинансирање медијских пројеката објављен 8. јуна 2015. године.

- На конкурс су се пријавили само радио Ковачица с пројектом „Општина Ковачица у фокусу“ и телевизија Ковачица с пројектом „Општина Ковачица у етру“ и оба медија добила су по 4.482.004 динара. Уговори за оба појекта потписани су 1. јула, а с таквом расподелом средстава сагласни су били и национални савети мађарске, словачке и румунске националне мањине  - рекла је Ћендићева.

Упитана зашто Општина Ковачица није послушала препоруку УНС-а да за суфинансирање медија издвоји најмање два одсто буџета, Ћендићева је рекла:

- Поменутих 0,64 одсто буџета су средства из ребаланса буџета усвојеног пре расписивања јавног позива за суфинансирање медијских пројеката. Тај буџет је износио 1,393 милијарде динара, а у њега су урачуната средства за инвестиције добијена из покрајинског буџета и кредит који је Општина подигла. Ако гледамо првобитни буџет, који је био 897 милиона динара, односно ако изузмемо инвестиције, за суфинансирање медијских пројеката издвојено је 1,03 одсто буџета.

На нашу констатацију да је то ипак само половина од препоручених два одсто, Ћендићева је рекла да је то само половина средстава издвојених за медије у 2015. години.

- До јуна 2015. године Радио-телевизија Ковачица била је на буџету Општине и у првој половини године добила је укупно девет милиона динара на име субвенција Општине. Када су акције радија и телевизије Ковачица подељене запосленима у том медију, расписан је конкурс за суфинансирање медијских пројеката по коме су од 1. јула и радио и телевизија добили по поменутих 4.482.004 динара – рекла је Ћендићева.      

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси