Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Лајковац ће настојати да издвоји два одсто буџета за медије у 2016. години
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 09. 2015.

Извор: УНС

Лајковац ће настојати да издвоји два одсто буџета за медије у 2016. години

„Ја ћу се свакако потрудити да из буџета Лајковца идуће године издвојимо два одсто за медије“, каже Живорад Бојчић, председник општине Лајковац, о иницијативи УНС-а да се из буџета локалних самоуправа убудуће кроз конкурсе за суфинансирање медијских садржаја издваја два одсто буџета.

 

Ове године је Лајковац издвојио четири и по милиона динара, што је највише у Колубарском округу, и чини један одсто  буџета. Град Ваљево је, на пример, издвојио милион динара мање. То и не чуди, јер је већ годинама по просеку зарада и другим економским показатељима Лајковац далеко испред Ваљева.

У конкурсу расписаном у јуну ове године сума је била далеко већа, девет и по милиона динара. Бојчић објашњава да је ребалансом буџета тај износ умањен, јер лајковачко јавно предузеће РТВ Пруга није приватизовано у том року, као ни Радио Ваљево, са којим имају уговор о пословно-техничкој сарадњи, кроз који се обезбеђује плата новинарке ове куће, иначе из Лајковца.

„Ми смо морали да у овом периоду издржавамо Пругу и подмирујемо њихове обавезе према СОКОЈ-у и другим организацијама, исплаћујемо плате, да подмирујемо обавезе према Радио Ваљеву. Нисмо желели да им се појави дуг и да због тога немају купца. Сада се јавио купац из Обреновца, и очекујемо да ова кућа наредних дана буде приватизована. Са престанком ових обавеза, појавиће се простора у буџету за наредну годину и за пројекте других медија.“

На лајковачки конкурс пријавили су се медији из више места Колубарског округа, из београдских општина Лазаревац и Обреновац, али и из Ниша. На крају је подржано пет медијских пројеката (по један из Ваљева и Уба и три из Лазаревца), а одбијено 16. Бојчић каже да је о свему одлучивала комисија, и да неки од по њему битних пројеката нису прошли, одлуком комисије, али да није могао да утиче на исход.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси