Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Oпштина Пријепоље ребалансом буџета за милион динара умањила средства за информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

28. 09. 2015.

Аутор: М. M. Извор: УНС

Oпштина Пријепоље ребалансом буџета за милион динара умањила средства за информисање

Општина Пријепоље је буџетом за 2015. годину за информисање издвојила 2.000.000 динара и како их није потрошила, милион динара распоређује другим корисницима.

 

Ова општина није расписала конкурс за пројектно суфинансирање медија и не намерава да га распише јер законске одредбе и препоруке тумачи као необавезујуће.

До сада је из општинског буџета за услуге информисања јавности у 2015. години, по подацима буџетске службе, потрошено око 402 хиљаде динара и то за емитовање обавештења у локалним медијима.

У 2014. години у буџету је за информисање јавности било опредељено три милиона динара, па је након ребаланса буџета овај износ умањен за милион динара. У 2015. за ову ставку је буџетирано два милиона, а овогодишњим ребалансом предвиђено је смањење за милион динара. Када се све сабере и одузме, а углавном је било само одузимања, рачуница показује да ће се наредних година за пројектно суфинасирање медијских садржаја издвајати све мање средстава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси