Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Конкурс општине Ковин за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

16. 09. 2015.

Конкурс општине Ковин за суфинансирање медијских пројеката

На основу члана 18. и члана 19. Закона о јавном информисању и медијима („Службени гласник РС“, бр.83/14), Одлуке о буџету општине Ковин за 2015. годину („Сл. лист општине Ковин“, бр. 20/2014) и Одлуке о измени и допуни Одлуке о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања у 2015. години бр. 037-39/2015-III од 11.09.2015. године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ КОВИН расписује

Ј А В Н И  П О З И В

за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2015. години

I  НАМЕНА СРЕДСТАВА И ИЗНОС

Одлуком o измени и допуни Одлуке Општинског већа општине Ковин о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања у 2015. години, средства у износу од 950.000,00 динара намењена су за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања. 

Намена конкурса је суфинансирање производње медијских садржаја из области јавног информисања, који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана општине Ковин о збивањима у вези са радом органа локалне самоуправе и из свих других области живота и рада и обезбеђују јавни интерес на српском језику, као и на мађарском и румунском језику који су у службеној употреби на територији општине Ковин.

II  ПРАВО УЧЕШЋА

На Конкурсу може учествовати:

  1. издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија, односно Регистар јавних гласила у Агенцији за привредне регистре;
  2. правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија.

Право учешћа на Конкурсу немају издавачи који се финансирају из јавних прихода.

Правно лице или предузетник који је претходне  године  био корисник  буџетских средстава за информисање може бити учесник овог Конкурса само под условом  да је доставио  одговарајући  извештај о оствареним обавезама, одређеним уговором  закљученим са Општином Ковин по том основу.

Учесник Конкурса може конкурисати само са једним пројектом.

Издавач више медија има право учешћа на Конкурсу с једним пројектом за сваки медиј.

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80% вредности пројекта.

III  КРИТЕРИЈУМИ ЗА ОЦЕНУ ПРОЈЕКАТА

Критеријуми на основу којих ће се оцењивати пројекти пријављени на Конкурс су:

1. Мера  у којој је предложена пројектна активност подобна да оствари јавни  интерес у области јавног информисања, подстичући слободу изражавања мишљења и идеја, уз задовољавање потреба грађана за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације;

2. Доступност медијског садржаја највећем броју корисника – степен покривености територије општине Ковин (дистрибуција штампаног медија, радијска или ТВ покривеност);

Специфични критеријум за оцењивање пројеката:

мера у којој пројекат доприноси очувању српског националног и културног идентитета и језика, као и очувању националног и културног идентитета мађарске и румунске националне мањине, чији су језици у службеној употреби на територији општине Ковин, тако што ће бити пружени докази о могућности  информисања у штампаном медију и на језицима поменутих мањина, односно о емитовању специјализованих емисија на језицима поменутих мањина у програму електронског медија.

                                                         IV  РОКОВИ

Пријаве на Конкурс подносе се у року од 15 дана од дана објављивања на веб презентацији Општине и у дневном листу „Данас“, од 15.09.2015. године до 30.09. 2015. године.

Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 15 дана од дана закључења конкурса.

Корисник средстава је дужан да извештај о реализацији утрошених средстава  достави до 31.12. 2015. године.

V  ДОКУМЕНТАЦИЈА

Пријаве за учешће се подносе на обрасцу који је прописало Министарство културе и информисања Републике Србије. Пријавни обрасци могу се преузети на интернет презентацији Oпштине Ковин, www.kovin.rs, а садрже:

- пријаву на конкурс, са детаљним описом пројекта;

- детаљно разрађен буџет пројекта.

Учесник Конкурса је обавезан да приложи и копије следећих докумената у једном примерку:

  1. решење о регистрацији правног лица или предузетника у Агенцији за привредне регистре;
  2. решење о регистрацији из Регистра медија односно Регистра јавних гласила у Агенцији за привредне регистре;
  3. дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма издата од Регулаторног тела за електронске медије;
  4. доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија, визуелни приказ предложеног медијског садржаја (трејлер, примерак новина, џингл и сл);

                                  VI  ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДУ КОМИСИЈЕ

         Позивају се новинарска и медијска удружења, регистрована најмање три године пре датума расписивања Конкурса, као и медијски стручњаци заинтересовани за рад у комисији, да доставе предлог за чланове конкурсне комисије. Предлоге слати до закључења Конкурса.

          Чланове стручне комисије именује Председник општине Ковин, из реда независних стручњака за медије и медијских радника који нису у сукобу интереса и не обављају јавну функцију.  

VII ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Конкурс и Образац за пријаву објављују се на веб-сајту Општине Ковин, где су видљиви и доступни све време трајања Конкурса.

Решење о суфинансирању пројеката по расписаном конкурсу биће објављено на интернет страници Општине www.kovin.rs и достављено свим учесницима конкурса у електронској форми.

Конкурсни материјал се не враћа.

Пријаве које стигну ван прописаног рока, или на погрешном обрасцу, неће бити разматране.

Пријаве са документацијом, у два примерка, слати на адресу: Општина Ковин, ЈНА 5, 26220 Ковин, или поднети лично, на писарници Општинске управе Ковин, кацеларија 11, са назнаком: „За Конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања.“

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси