Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Љиљана Стојановић: Подршка акцији УНС-а "Два одсто за медије"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

12. 09. 2015.

Аутор: Данило Коцић Извор: УНС

Љиљана Стојановић: Подршка акцији УНС-а "Два одсто за медије"

"Од самог почетка залагала сам се за пројектно суфинансирање медија и у потпуности подржала акцију УНС-а да се из буџета локалних самоуправа издваја два одсто за ту намену", каже Љиљана Стојановић, уредница регионалне информативне агенције "ЈУГпрес" и заменица уредника "Нове наше речи", јединог недељника у Лесковцу.

 

Стојановићева наглашава да је независна комисија донела одлуку да се "Новој нашој речи" одобри 794.000 динара, али да уговор још није потписан.

Такође, Регионалној информативној агенцији "ЈУГпресс", која прати дешавања на југу Србије и КиМ, одобрено је 760.000 динара.

"Задовољна сам одобреним средствима, а то је, мишљења сам, и став и осталих медијских кућа којима су додељена средства, јер је о пројектима одлучивала независна комисија што је у складу са Законом о информисању", прецизира Стојановићева.

Иначе, одобреним средствима "Нова наша реч" ће финансирати пројекат „Лесковачка алтернатива – лесковачка хроника“, а "ЈУГпрес" има у плану акцију под називом „Мултимедијална слика Лесковца“.

Град Лесковац је, иначе, из буџета издвојио 10 милиона динара за суфинансирање пројеката 14 медијских кућа.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

14.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 13:38

strucnjaci

Neophodno je da Novinarska Koalicija edukuje svoje clanove koje deligira u komisije. Zakon i pravilnik se mora nauciti a svakako i ostali Zakoni koji prate privredu u celini. Problem jesu gradovi i opstine ali i oni koje deligirate.

Одговори
нед

13.09.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 04:32

tako je

Najmanje 2 % .Dosta je bilo vise omalovazavanja ove profesije.Svi treba da ustanemo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси