Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  За медије 10 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

28. 08. 2015.

Аутор: Данило Коцић Извор: Привредни преглед

На конкурсу, који је расписан почетком јуна, пријављено 14 медијских кућа, чија су потраживања била 20,2 милиона динара

За медије 10 милиона динара

Локална самоуправа Лесковца била је, судећи по одлуци Градског већа, „широке руке“ око доделе средстава медијима за извештавање у 2015. години.

 

Градско веће града Лесковца усвојило је, наиме, одлуку о суфинансирању пројеката у области јавног информисања, на основу конкурса расписаног у јуну, а по одлуци стручне независне комисије.

На конкурсу, који је расписан почетком јуна, пријављено је 14 медијских кућа, чија су потраживања била више од 20 милиона 200 хиљада, док је град за ову намену издвојио 10 милиона.

Одлука комисије је следећа: телевизија Студио МТ - милион и 400.000 динара, ТВ Клисура - 500.000 динара, Тимком К1 доо Лесковац два милиона 149 хиљада, Нова Наша реч - 794.000, регионална информативна агенција „Југпрес“ Центар за демократију и развој југа Србије - 760.000, удружење Центар за едукацију и развој „Југмедија“ - 720.000, Радио ТВ 4С - 900.000, привредно друштво за производњу и емитовање програма ТВ Лесковац - два милиона и 300 хиљада, предузеће за емитовање радио програма и трговину Радио 016 - 400.000, „Јужне вести“ - 50.000 динара.

Медијске куће чије пројекте комисија није одобрила су „Модус консалтинг“ доо Ниш Медијана, Центар за демократију и развој југа Србије „Југпрес“, агенција за комунаикацију и односе са јавношћу „Експрес медија“ Прокупље и Александра Јововић, „Инфопорт“ Лесковац.

„Разлози које су чланови комисије навели јесу да дају предност пројектима и медијским кућама чије је седиште у Лесковцу, због потребе унапређивања квалитета информисања грађана Лесковца. Правилником је одређено да једна иста медијска кућа може да конкурише само са једним пројектом, тако да други пројекат „Југпреса“ није прихваћен, док једна медијска кућа није имала потпупу документацију“, рекла је Сузана Станковић Илић, начелница Управе за друштевне делатности Града Лесковца.

Комисију која је одлучила о поднетим захтевима медијских кућа чинили су Срђан Цонић, дописник РТС−а, председник комисије, Милорад Додеровић из Ниша, члан управе Удружења новинара Србије и Исхак Слезовић из Новог Пазара, главни и одговорни уредник Радија „100 плус“

 

Прва одлука у Власотинцу

Општина Власотинце је прва у Јабланичком округу која је реализовала уговоре око суфинансирања медија који су конкурисали на пре неколико месеци расписаном позиву.

Конкурсна комисија је одобрила седам пројеката.

Највише новца, 700.000 динара, одобрено је локалној ТВ, која послује у саставу Предузећа за радио и ТВ дифузију „Гага“.

ТВ Лесковац је добио 470.000, Југмедија 250.000, ТВ Коперникус 200.000, Јужне вести 30.000, а Новој Нашој речи, једином недељнику који излази на подручју Јабланичког округа и порталу Југпресс и Центру за демократију и развој југа Србије одобрено је 350.000 динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси