Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

26. 08. 2015.

Извор: Фонет

ДС: Расподела до апсурда

Демократска странка у Прокупљу оценила је данас да су непотизам, корупција и злоупотреба службеног положаја обележили расподелу средстава по конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији ове општине.

У саопштењу ДС се наводи да је општина Прокупље доделила 600.000 динара ТВ Зони плус из Ниша, иако се ова телевизија не види на територији ове општине.

Власник ове телевизије је син министра Братислава Гашића и то је вероватно био једини критеријум за додељивање оволике количине новца с обзиром да се ова телевизија не види на територији општине Прокупље, навео је ДС.

Ова странка додаје и да је од 290.000 динара додељено "готово анонимном интернет порталу кога прати најмање читалаца - 'Еxспрес медиа', а чији је власник Милан Арсовић".

Арсовић је до скоро био члан и одборник Демократске странке, па се намеће закључак, сматра ДС, да је то "у ствари тренутна вредност одборничког мандата у Прокупљу".

Поред чињенице да је за доделу средстава конкурисао већи број интернет портала са територије топличког округа, нема објашњења зашто сви нису добили исту суму новца, осим даје у питању блискост са владајућом СНС, каже се у саопштењу и закључује да је тиме једна добра идеја о подршци објективном информисању, доведена до апсурда.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси