Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Окончан медијски конкурс, једна одлука спорна?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

26. 08. 2015.

Извор: Југмедиа

Окончан медијски конкурс, једна одлука спорна?

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изразио је данас сумњу у исправност одлуке комисије која је одлучивала о приспелим пројектима у области суфинансирања медија.

Он је на седници Градског већа казао да је, заправо, спорна само једна одлука и да се његово

 

незадовољство односи на рад само једног од три члана комисије.

„Тај радио 016 који је добио новац никада није послао свог новинара ни на један догађај. Како су добили средства не знам. Али чуо сам да је један од чланова комисије, тај Додеровић, школски друг Југе који је власник радија. Шта је ту је, казао сам да нећу да се мешам, мислим да комисија није одрадила коректно посао, али испоштоваћу њихову одлуку“, казао је градоначелник, после чега су градски већници усвојили одлуку комсије.

По тој одлуци, ТВ Студио МТ добио је 1.400.000, ТВ Клисуура, пола милиона, Телевизија К-1 2.149.000 динара, Нова Наша реч 794.000, агенција Југпресс 760.000, агенција Југмедиа 720.000, Телевизија 4С 900.000 динара, Телевизија Лесковац 2.300.000, Јужне вести 50.000, док је Радио 016, кога је прозвао Цветановић, добио 400.000 динара.

Медијске куће конкурисале за укупно 10 милиона динара.

Начелница Друштвених делатности Сузана Станковић Илић пренела је да је комисија одлучила да додели средства само лесковачким медијима.

Градско веће усвојило је данас и одлуке о изборима пројеката организација и удуружења у области социјалне заштите. Деветнаест удружења добило је 9 милиона динара.

За конкуурсе у области спорта је одобрено 23 милиона, а највише је, по одлуци комисије, добио кошаркашки клуб „Здравље“ којем је одобрено 4,1 милион динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси