Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Поништен спорни конкурс за суфинансирање медија у Зрењанину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

14. 08. 2015.

Извор: УНС

Поништен спорни конкурс за суфинансирање медија у Зрењанину

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић обавестио је данас Коалицију новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал Прес) да је конкурс за пројектно суфинансирање медија у Зрењанину који није био у складу са Законом о јавном информисању и медијима поништен.

 

„Убрзо након што је у средствима јавног информисања објављен конкурс који је предмет вашег дописа, обавештен сам од стране представника појединих зрењанинских медија о одређеним неправилности на конкурсу. С обзиром на то да веома поштујем медије и сматрам да су битан сегмент сваког слободног друштва, одмах сам реаговао и наложио надлежним градским службама да утврде да ли су ове примедбе оправдане. Када је установљено да јесу, наложио сам да се конкурс поништи, што је и учињено,“ навео је Јањић у допису Коалицији.

Јањић је у допису истакао и да „ни локалној самоуправи, ни мени лично, није намера да дискриминишемо било који медиј у Зрењанину. Конкурс за доделу средстава који је поништен, поново ће бити расписан у складу са законом и сви медији ће моћи да се јаве на позив“.

Подсетимо, Коалиција новинарских и медијских удружења реаговала је у уторак на неправилности у конкурсу Града Зрењанина у којем је у коме је право учешћа, супротно Закону о јавном информисању и медијима, ограничио само на електронске медије и то оне који имају седиште на територији Града Зрењанина и чији је програм доступан на територији Града у претходних 25 година. Јавни интерес у области јавног информисања у овом конкурсу односио се на праћење активности органа локалне власти, што је погрешна перцепција јавног интереса из члана 15. Закона, а критеријуми за доделу средстава фаворизовали су медије који су имали информативне емисије у трајању од 60 минута и који су уживо преносили седнице локалне скупштине.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

15.08.

2015.

novinar [нерегистровани] у 10:04

on potpisao on obrisao

Pa gradonačelnik vodi Gradsko veće koje je donelo pomenutu spornu odluku. On ništa nije kriv, on je, eto, dobar, pa sad liže ono što je prosuo. A možda je svo ovo samo igra sa novinarima Radio Zrenjanina koje vodi jedan od najnesposobnijih ali najposlušnijih članova SNS. Novinarima je, elem, nameštena priča, kako gradski oci o njima brinu, kako bi sve učinili da im pomognu, ali eto, viša sila... A što su do sada i sada bili bitan šrafić u propagadnoj mašineri Gorana Kneževića i njihovih poslušnika, nikom ništa...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси