Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

13. 08. 2015.

Аутор: Сл. П. Извор: Вечерње новости

Конкурс на поправном

Осујећен је покушај локалне власти у Зрењанину да помогне запосленима у овдашњој јавној установи Радио Зрењанин и обезбеди им плате до краја октобра.

 

Намеру је прозрела Коалиција новинарских и медијских удружења Србије, која је жестоко критиковала конкурс зрењанинске власти за суфинансирање медијских пројеката.

Оцењено је да је конкурс локалне самоуправе о додели пет милиона динара дискриминаторски и супротан Закону о јавном информисању и медијима.

Њиме се фаворизује електронски медиј саопштила је коалиција, која је о свему известила Министарство културе и информисања, а од зрењанинских власти затражила да конкурс ускладе са законом. Није никаква тајна да је намера градских челника била да помогну ЈУ Радио Зрењанин, за коју нико није заинтересован у процесу приватизације.

Будући да је рок за приватизацију продужен до 31. октобра, а избрисани су из буџета, створио се проблем финансирања плата до тог времена. "Спас" је пронађен у спорном конкурсу.

Исправиће се грешка и конкурс ће бити поновљен, у складу са законом изјавила је јуче за "Новости" Дубравка Бенгин Булован, члан Градског већа за културу и информисање.

Паре за писање

Јавним набавкама градска власт у Зрењанину распоредила је милионски износ локалним медијима за праћење рада градоначелника и Скупштине града. Лист "Зрењанин" добио је и 390.000 динара за информисање у дневном листу, мада је недељник.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси