Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Органи власти, а не медији дужни да АПР-у доставе податке о новцу расподељеном на конкурсима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

22. 07. 2015.

Извор: УНС

Органи власти, а не медији дужни да АПР-у доставе податке о новцу расподељеном на конкурсима

Из Министарства културе и информисања стигло је обавештење којим се подвлачи да медији и продукције које су добиле новац на конкурсима за суфинансирање медијског садржаја нису дужни да о томе обавештавају Агенцију за привредне регистре, већ да је то дужност органа власти који је доделио новац.

 

“Обавештавамо вас да обавеза пријављивања података о додељеним средствима медијима по правилима о додели државне помоћи лежи на органу јавне власти који је та средства доделио и да нисте у обавези да достављате податке у вези са добијеним средствима у складу са чл. 39. став 3. Закона о јавном информисању и медијима и у складу са недавно објављеним изменама Правилника. У складу са овим прописима орган јавне власти је обавезан да доставља податке о висини средстава”, стоји у допису Сектора за информисање.


Регистар медија који води АПР треба да садржи податке о додељеном новцу  на конкурсима свих нивоа власти.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси