Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Србобран исправио конкурс за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

23. 07. 2015.

Аутор: М.И. Извор: УНС

Србобран исправио конкурс за суфинансирање медијских пројеката

Општина Србобран је 21. јула 2015. године расписала (поновљени) јавни позив за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања и унапређивања јавног интереса у области јавног информисања са приоритетом информисања особа са инвалидитетом и припадника националних мањина.

 

 

Коалиција новинарских и медијских удружења - Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) и Локал прес после објављеног првог конкурса 15. јуна 2015. године,  уочила је неправилности и тражила да се исправи спорни део конкурса, као и да се продужи позив како би медији који су били онемогућени да конкуришу, то могли да ураде.

Општина Србобран је у првом конкурсу навела да „Право учешћа на конкурсу“ има  издавач  медија који је уписан у Регистар медија, као и правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и уписан је у Регистар медија, а  „има седиште и производи програмски садржај који је доступан на територији општине Србобран у трајању од најмање годину дана“.

Коалиција је указала да се овим ограничава могућност да се на конкурс пријаве медији који немају седиште на територији Србобрана, као и медији који су регистровани краће од годину дана.

Подсећамо да Закон о јавном информисању и медијима и Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања су предвидели да право учешћа имају:

-       издавач медија који је уписан у регистар медија, односно Регистар јавних гласила код Агенције за привредне регистре и

-       правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија.

На овај начин локална самоуправа је одлучила да накнадно омогући пријаву свим заинтересованим медијима и продукцијама којима су предтходни услови конкурса то онемогућавали.

Пријаве се подносе у року од 15 дана од дана објављивања у „Дневнику“ и то до 6. августа 2015. године.

Решење о додели средстава донеће се најкасније у року од 90 дана од дана окончања Јавног позива и биће објављено на званичној интернет презентацији општине Србобран (www.srbobran.rs). 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси