Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Општина Жагубица: Нико неће бити у неравноправном положају на медијском конкурсу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

12. 06. 2015.

Извор: УНС

Општина Жагубица: Нико неће бити у неравноправном положају на медијском конкурсу

Општина Жагубица расписала је 4. јуна конкурс за суфинансирање медијских пројеката.

Као обавезну документацију коју је неопходно да учесник конкурса достави, општина је навела и “7. наративни извештај о реализованим уговорима са Општином Жагубица у претходним годинама са бројем и врстом реализованих медијских садржаја”.

Након реаговања Коалиције новинарских и медијских удружења и примедбе да конкурс није у складу са Законом о јавном информисању и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања јер се њиме ограничава право учешћа само на оне медије који су раније сарађивали са општином, општина Жагубица донела је одлуку да као потпуне прихвати и предлоге медија који не доставе ову документацију.

“Разматрајући поднете примедбе, Општина Жагубица је донела Одлуку да ће   комисија разматрати  све приспеле предлоге пројеката и неће примењивати посебно тачку 7. пријаве на конкурс, где би други учесници били доведени у неравноправан положај или дискриминисани на било који начин“, рекли су у општини.

Текст конкурса погледајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси