Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Поништен конкурс за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

22. 05. 2015.

Аутор: М. Вељковић Извор: Данас

Поништен конкурс за медијске пројекте

Општинско веће Малог Црнића, које броји 11чланова, донело је одлуку да не прихвати предлоге Комисије о расподели нов чаних средстава у висини од 1,8 милиона динара, за пројекте које су медији путем конкурса поднели оп штинској управи.

Председник оптине Мало Црниће Драган Митић, који уједно обавља функцију председника Општинског већа, каже да су ту одлуку донели једногласно, јер пројекти појединих медија, којима је комисија доделила средства, не заступају јавни интерес општине. 

Ми смо једногласно одлучили да не прихватимо предлоге Комисије и да поништимо конкурс. Сви до једног закључили смо увидом у пројекте које су поднели медији да неки од њих у потпуности, а неки делимично не оправдавају јавни интерес општине и да реализацијом истих наша општина не би имала неку корист од њих, која се односи у праћењу рада и промоције наше општине.

Овакав начин финансирања медија од стране наше општине уведен је по први пут, па смо, самим тим, били мало затечени и необавештени, кажe Драган Митић и додаје да ће са стручним службама своје општине направити нови конкурс, где ће се детаљно прецизирати шта је јавни интерес општине, и шта се конкретно тражи од медија да напишу у својим пројектима, које ће доставити на новом конкурсу.

Он је нагласио да ће тражити да у новој Комисији која ће одлучивати о квалитету приспелих пројеката и одређивању средстава за њих, буде и представник општине, који ће медијским стручњацима и представницима њихових удружења у Комисији, сугерисати и објашњавати шта је јавни интерес општине. Митић је на крају поручио да ће сви медији који буду на новом конкурсу учествовали, бити равноправни и да неће бити привилегованих.

Председник Комисије која је својим предлогом о расподели средстава изазвала бурне реакције Новица Савић каже да није упознат о одлуци Општинског већа Мало Црниће да се поништи конкурс.  Ево, затечен сам том информацијом. Стварно ме нико о томе није обавестио и због тога немам никакав коментар. Општинско веће може да прихвати наше предлоге, а може и да их одбије и да распише нови конкурс. Да ли ће у новој комисији бити исти чланови или не, за сада не знам  кратко је рекао Новица Савић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси