Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Плаћају медије из Зајечара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

31. 03. 2015.

Аутор: М. Ђорђевић Извор: Блиц

Плаћају медије из Зајечара

Градско веће донело је одлуку о расподели средстава из буџета за „пројекте којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања за 2015“.

 Подељено је нешто више од 11,5 милиона динара. Од 11 пројеката прихваћено је седам, а упадљиво је да на списку нема ниједног локалног медија који се иоле критичкије односи према власти.

Можда поучени неким ранијим искуствима овога пута нису ни конкурисали. Али зато међу онима који су новац добили има медија из Пожаревца, Смедеревске Паланке, чак и Зајечара.

Смедеревци, с правом или не, питају се како ће, па и зашто Зајечарци да извештавају шта се, кад и како дешава у 200 километара удаљеном Смедереву.

Критеријуми су јасно дефинисани, комисија се њима водила и заиста не видим чему толико интересовање. Што бисте ви морали да знате, комисија то мора да зна и немате никаквог разлога да сумњате у њену одлуку каже Новица Савић, председник комисије за оцењивање пројеката, испред УНС-а, иначе дописник РТС-а из Пожаревца.

Наш пројекат је „Подунавска села“, има 12 епизода, а обухваћена су и три села на територији Смедерева. А и сваки пут кад дођемо, пласираћемо те садржаје, кад снимимо неког занимљивог човека, неку производњу, што год можемо промотивно да дамо и у информативном смислу, рецимо „Пинку“, објашњава продуцент Душан Војводић из зајечарске куће „ЗА Медиа“, која је од Смедерева тражила нешто више од милион, а добила 800.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси