Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Суботица: За информисање 28 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

30. 03. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

Суботица: За информисање 28 милиона

Суботичка локална самоуправа суфинансираће ове године пројекте у области јавног информисања ради остваривања јавног интереса са 28 милиона динара, од чега ће 26,6 бити расподељено путем конкурса, а 1,4 милиона путем појединачних давања.

“Намена Конкурса је остваривање јавног интереса грађана Суботице у области јавног информисања, развој медијског плурализма, увођење, побољшање или проширење програмских садржаја у новинама или електронским медијима, укључујући и интернет странице, на језицима националних мањина који се користе на територији Града Суботице, који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана” – наведено је, између осталог, у тексту конкурса.

Право учешћа на Конкурсу, под условом да имају регистровано седиште на територији Суботице, имају медији уписани у Регистар медија, односно Регистар јавних гласила у Агенцији за привредне регистре, односно аудио - видео продукције које имају потписан уговор или оверену изјаву медија у којима ће програмски садржаји бити емитовани.

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80 одсто вредности пројекта.

“Критеријуми на основу којих ће се оцењивати пројекти су остваривање јавног интереса, односно значај пројекта за остваривање права на јавно информисање грађана Суботице, значај пројекта за унапређење права на информисање на српском језику и на језицима националних мањина и језичког и културног идентитета грађана Суботице, припадника српског народа и националних мањина” – наведено је у тексту конкурса.

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања, односно до 26. априла ове године.

Локална самоуправа је конкурсом позвала и новинарска и медијска удружења, регистрована најмање три године пре датума расписивања Конкурса, да предложе чланове конкурсне комисије, као и медијски стручњаци заинтересовани за учешће у раду комисије да се писаним путем обрате градоначелнику.

“Поднете пријаве по конкурсу разматра и предлог о расподели средстава доноси конкурсна комисија коју решењем именује Градоначелник. За члана комисије именује се лице које је независни стручњак за медије или је медијски радник. Предложена лица не смеју бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију, у складу са правилима о борби против корупције” – наведено је у тексту конкурса.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси