Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Држава финансира медије са 2.46 милијарде динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

23. 03. 2015.

Аутор: Б.А. Извор: УНС

Држава финансира медије са 2.46 милијарде динара

Укупна издвајања за финансирање медија у овој години предвиђена буџетима градова и општина, укључујући и средства предвиђена конкурсима Министарства културе и информисања и покрајинског Секретаријата за културу и информисање, износе 2.46 милијарде динара или 20.5 милиона евра. У ову суму није урачунато издвајање из буџета за јавне сервисе РТС и РТВ, Танјуг, Међународни Радио Србија, Филмске новости, ЈП Панорама и ЈП ТВ Мост из Звечана.

Министарство културе и информисања кроз четири конкурса издваја укупно 164 милиона динара за медијске пројекте, а покрајина Војводина издваја 441 милион динара за шест конкурса. У тај износ урачунато је и 72 милиона динара финансијске подршке покрајине РТ Војводине.

Локалне самоуправе издвајају укупно 1.85 милијарди динара за суфинансирање медија, и то за пројектно суфинансирање 931 милиона динара и за субвенционисање јавних информативних предузећа, која треба да буду приватизована до половине ове године, 923 милиона динара. У просеку, градови и општине издвајају 1.1 одсто буџета за локалне и регионалне медије.

Највише новца у односу на буџет издваја Општина Бујановац - 3.9 одсто за субвенционисање медија у свом власништву, док за пројектно суфинансирање највише издваја Општина Нови Бечеј 2.75 одсто.
 
Укупно 21 општина од укупно 162 јединице локалне самоуправе издваја више од два одсто буџета, како је УНС апеловао, док исто толико општина не издваја ни динара за финансирање медија.

У прилогу је табела са подацима о издајању за финансирање медија свих градова и општина у Србији, укључујићи Град Београд и 17 градских општина, без Косова и Метохије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси