Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Градови и општине у Србији издвајају просечно 1.1 одсто буџета за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

06. 03. 2015.

Аутор: Александар Радовановић Извор: УНС

Градови и општине у Србији издвајају просечно 1.1 одсто буџета за суфинансирање медија

Градови и општине у Србији, не рачунајући Београд и београдске општине, за суфинансирање медија просечно издвајају 1.1 одсто својих буџета. Просек обухвата 135 општина од укупно 144 општине у Србији без Косова и Метохије. За девет општина УНС још нема податке.

 

У четири општине (Косјерић , Мионица, Лучани и Прокупље)  у време истраживања (јануар-март 2015.) није био усвојен буџет, односно били су у привременом финансирању са четвртином прошлогодишњег буџета.

Јагодина и Врбас УНС-у нису одговорили колико издвајају за директно финансирање медија чији су власници.

У Темерину, Инђији  и Љубовији издвојена су средства за пројектно суфинансирање медија, али је тај новац у збирној позицији са осталим пројектима у тим општинама.

Град Београд није укључен у просек јер већина од 17 општина општина које га чине немају медије, већ њихову територију покривају градски медији.

УНС је почетком децембра покренуо акцију „Општине и градови – пријатељи медија“ којом је позвао локалне самоуправе да подрже иницијативу УНС-а да 2 одсто буџета определе за пројектно суфинансирање медијског садржаја од јавног интереса и, као што закон предвиђа, спроведу фер конкурс и расподелу средстава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси