Насловна  |  Актуелно  |  2% за медије  |  Исправљен конкурс града Лознице за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

2% за медије

26. 02. 2015.

Исправљен конкурс града Лознице за суфинансирање медијских пројеката

Град Лозница на реакцију новинарских и медијских удружења изменио је конкурс о суфинансирању медијских пројеката и ускладио га са законом о јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања.

На основу чл. 18. и члана 19. Закона о јавном информисању и медијима  („Службени гласник РС“, бр.83/14), члана 4, 6 i 9. Правилника о суфинансирању  пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Службени гласник РС“ брoj 126/14) и члана 2. Oдлуке о покретању поступка за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Лознице, Градско веће града Лознице, доноси :

ИЗМЕНУ И ДОПУНУ ЈАВНОГ КОНКУРСА

за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Града Лознице у 2015. години

 1. НАМЕНА СРЕДСТАВА И ИЗНОС

Одлуком Градског већа града Лознице број 06-1-23/15-II од 30.01.2015. године, средства у износу од 3.000.000 динара намењена су за Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања.

     Намена конкурса је за:

1. Суфинансирање производње медијских садржаја из области јавног информисања, који доприносе истинитом, непристрасном, правовременоми и потпуном информисању свих грађана града Лознице а посебно особа са инвалидитетом;

2.  Права на јавно информисање националних мањина;

3. Заштиту и развој људских права и демократије; слободном развоју личности и заштити деце и младих; развоју културног и уметничког стваралаштва; развоју образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система; развоју науке, спорта и физичке културе; праћење развоја промоције пројеката у области привреде (привредних пројеката); заштити животне средине и здравља људи и осталих медијских садржаја који доприносе задовољавању потреба грађана за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације.

 1. ПРАВО УЧЕШЋА

На конкурсу може учествовати:

 1. Издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија, односно Регистар јавних гласила у Агенцији за привредне регистре
 2. Правно лице , односно предузетник којисе бави производњом медијских садржајаи који приложи доказда ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија.

 Право учешћа на Конкурсу немају издавачи који се финансирају из јавних прихода.

Учесник Конкурса може конкурисати само са једним пројектом.

Издавач више медија има право учешћа на конкурсу са једним пројектом за сваки медиј.

Учесник Конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80 % вредности пројекта.

      Учесник Конкурса коме су додељена средства за пројекат може у току исте календарске године да учествује са истим пројектом на конкурсима расписаним на свим нивоима власти, с тим да укупно додељена средства не прелазе 80 % вредности пројекта.

Конкурс се расписује за суфинансирање пројеката чија реализација не може бити дуже од 3 године.

 1. КРИТЕРИЈУМИ ЗА ОЦЕНУ ПРОЈЕКАТА

Критеријуми на основу којих ће се оцењивати пројекти пријављени на конкурс су:

 1. 1.    Мера у којој је предложена пројектна активност подобна да оствари јавни интерес у области јавног информисања:

1.1.        у којој мери су предложена пројектна активност и изложени циљеви њене реализације релевантни за остваривање намене конкурса;

1.2.        у којој мери је вероватно да ће предложене пројектне активности довести до остваривања постављеног циља ( могу се утврдити на основу начина на који је објашњена веза између активности и циљева, прецизности индикатора успеха, квалитета предложеног метода еваулације, претходног искуства кључних чланова пројектног тима и других чинилаца које може да одреди орган који расписује конкурс);

1.3.        у којој мери однос између предложених трошкова и очекиваних резултата указује да би коришћењем буџетских средстава на најрационалнији начин био остварен јавни интерес.

 1. 2.      Мера пружања веће гаранције привржености професионалним и етичким медијским стандардима:

2.1.        Да ли су учеснику конкурса изречене мере од стране државних органа, регулаторних тела или тела саморегулације у последњих годину дана, због кршења професионалних и етичких стандарда.

2.2.        Доказ о томе да су након изрицања казни или мера предузете активности које гарантују да се сличан случај неће поновити;

ПОСЕБНИ КРИТЕРИЈУМИ за оцењивање пројеката су :

 1. доступност ( покривеност фреквенцијом и дистрибуција) медијских садржаја већем броју корисника првенствено на територији града Лознице
 2. оригиналност и значај пројекта за кориснике града Лознице

       4.    РОКОВИ

Пријаве на Измењен и допуњен јавни конкурс подносе се у року од 8 дана од дана објављивања у средствима јавног информисања у граду Лозници, односно од 26. фебруара 2015. године до 05. марта 2015. године.

Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Корисник средстава дужан је да извештај о реализацији утрошених средстава достави до 31.12.2015. године.

5. ДОКУМЕНТАЦИЈА

        Пријава се подноси путем јединствених образаца који се могу преузети са сајта града Лознице : Образац 1 (пријава и табела)

           Учесник конкурса је обавезан да поред јединствених образаца приложи и следећа документа у једном примерку:

 1. фотокопију решења о регистрацији правног лица или предузетника у Агенцији за привредне регистре;
  1. фотокопију решења о регистрацији из Регистра медија односно Регистра јавних гласила у Агенцији за привредне регистре;
 2. фотокопију дозволе за емитовање радио и/или ТВ програма издата од регулаторног тела за електронске медије;
 3. оверену изјаву/сагласност медија (или више њих) да ће програмски садржај бити емитован/објављен у том медију ( обавезно само за правна лица и предузетнике регистроване за продукцију телевизијског и радијског програма);
 4. оверену изјаву да нема изречене мере од стране државних органа, регулаторних тела или тела саморегулације у последњих годину дана, због кршења професионалних и етичких стандарда односно оверена изјава о томе да су након изрицања казни и мера предузете активности којом гарантују да се сличан случај неће поновити.

6.  ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДУ КОМИСИЈЕ

          Позивају се новинарска и медијска удружења, регистрована најмање три године пре расписивања Конкурса, да предложе чланове конкурсне комисије. Позивају се и медијски стручњаци заинтересовани за учешће у раду комисије да се писаним путем обрате Градској управи Града Лознице. Уз предлог за чланове комисије доставити и кратке биографије.

Предлоге слати до закључења Измењеног и допуњеног јавног конкурса односно до 05. марта   2015. године на адресу:

Град Лозница,

Градска управа,

Одељење за финансије и друштвене делатности

Одсек за друштвене делатности и омладину,

Карађорђева 2,

15300 Лозница, за Конкурсну комисију Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијског садржаја а ради остваривања јавног интереса, или лично на писарници Градске управе Града Лознице                                                    

7. ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Конкурс и Образац за пријаву објављују се и на сајту Града Лознице, где су видљиви и доступни све време трајања Измене и допуне Јавног Конкурса.

Пријаве слати до закључења Измењеног и допуњеног јавног Конкурса односно до 05.03. 2015. године путем поште на адресу :

Град Лозница,

Градска управа,

Одељење за финансије и друштвене делатности

Одсек за друштвене делатности и омладину,

Карађорђева 2,

15300 Лозница, за Конкурс за суфинансирањепројеката производње медијског садржаја, а ради остваривања јавног интереса или лично на Писарници Градске управе Града Лознице.

        Пријаве које стигну ван прописаног рока или на погрешном обрасцу, неће бити разматране.

       Решење о суфинансирању пројеката по расписаном конкурсу, биће објављено на интернет страници Града Лознице, и достављено свим учесницима конкурса у електронској форми.

     Конкурсни материјал се не враћа.

Додатне информације се могу добити радним даном од 7,00 до 15,00 часова на телефон 015/879-281.

 

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Број: 06-5 /15-II 

 

ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ВЕЋА

Датум: 25.02.2015.

 

 

Лозница

 

ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси