Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Општине Аранђеловац, Блаце, Житиште, Кикинда, Оџаци, Сечањ и Сурдулица издвајају и за пројекте и за субвенције локалних медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

09. 02. 2015.

Аутор: А. Р. Извор: УНС

Општине Аранђеловац, Блаце, Житиште, Кикинда, Оџаци, Сечањ и Сурдулица издвајају и за пројекте и за субвенције локалних медија

Општине Аранђеловац, Блаце, Житиште, Кикинда, Оџаци, Сечањ и Сурдулица у својим буџетима предвиделe су средства за директне субвенције медијима у јавном власништву за највише шест месеци, до приватизације, али и за пројектно суфинансирање приватних медија.

 

Општине Аранђеловац и Сечањ издвајају више новца за директне субвенције, док су Житиште и Кикинда више средстава из буџета определиле за пројектно суфинансирање.

Аранђеловац ће издвојити 3 милиона динара за пројектно суфинансирање и још 9 за директно суфинансирање локалних медија што је укупно 0.9 одсто буџета ове општине.

Сечањ је буџетом предвидео 0,87 одсто за медије и то 3,8 милиона динара за суфинансирање Радио Сечња и још 200 000 динара за пројектно суфинансирање.

Општина Житиште издваја 3,2 милиона динара за пројектно суфинансирање и 800 000 динара директне субвенције што је 0,5 одсто буџета.

Кикинда  издваја 13 милиона динара за пројектно суфинансирање и 5,6 милиона за директне субвенције, укупно 0,9 одсто буџета општине.

У преостале три општине, Блаце, Оџаци, и Сурдулица износи који се расподељују за директно финансирање и суфинансирање су уједначени.

Блаце ће издвојити 1,6 милиона директне субвенције и још 1,7 милиона динара за  пројектно суфинансирање што је укупно 0,9 одсто буџета ове општине.

У Оџацима је предвиђено  4,8 милиона динара за директно и 4 милиона динара за пројектно суфинансирање, укупно 1 одсто буџета.

Општина Сурдулица издваја 3,8 милиона динара за конкурсно и 2,2 за директно суфинансирање медија што је 0,6 одсто буџета ове општине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси