Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Нови Пазар рекордер у суфинансирању јавног, а Суботица приватних медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

05. 02. 2015.

Аутор: М.Д, A.Р. Извор: УНС

Нови Пазар рекордер у суфинансирању јавног, а Суботица приватних медија

Град Нови Пазар издвојио је укупно 73 милиона динара (3,2 одсто) за финансирање медија, али само милион динара за пројектно суфинансирање. За Регионалну телевизију Нови Пазар која треба да буде приватизована у буџету је предвиђено чак 72 милиона динара.

 

Највише новца за приватне медије издваја Суботица  - 30,8 милиона динара за пројектно суфинансирање, док  је 16, 1 милион опредељен за Радио Суботицу која треба да буде приватизована. По оба основа то је укупно 0,95 одсто буџета града.

Град Јагодина није предвидео средства у буџету за пројектно суфинансирање локалних медија, а на многобројне позиве и мејлове упућене градској администрацији нисмо добили одговор колико новца дају за субвенције медијима у јавном власништву. Буџет није објављен на званичној веб страници овог града.

Лозница ће за пројектно суфинансирање издвојити 3 милиона динара док кроз директно субвенционисање даје 8,2 милиона динара што је 0,68 одсто њиховог буџета. Према речима Вере Унковић, начелнице одељења за финансије упркос тешкој ситуацији, и томе што су први пут у последњих 15 година имали мање приходе него у претходној години, издвајања за медије остала на истом нивоу.

За пројектно суфинансирање медија Смедерево је издвојило 12.1 милион динара, а са 9,8 милиона субвенционишу јавно предузеће ТВ Смедерево, што је укупно 0,8 одсто буџета.

Зрењанин издваја 12 милиона динара за Радио Зрењанин који је у власништву града и 10 милиона за пројектно суфинансирање осталих медија или укупно 0,44 одсто буџета.

У буџету Пожаревца за Радио Пожаревац издваја се 7.3 милиона динара, а за пројектно суфинансирање 16,7 милиона динара што је укупно 1,2 одсто буџета.

Сремска Митровица са 25 милиона динара или 0,9 одсто буџета ће у наредној години пројектно суфинансирати медије. Сав новац биће расподељен на конкурсу с обзиром да овај град нема медије у свом власништву.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси