Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У Бајиној Башти, Врбасу, Малом Зворнику, Власотинцу и Црној Трави ни динара за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

19. 01. 2015.

Извор: УНС

У Бајиној Башти, Врбасу, Малом Зворнику, Власотинцу и Црној Трави ни динара за медије

Општине Бајина Башта, Врбас, Мали Зворник, Власотинце и Црна Трава буџетом за 2015. годину, иако то прописује Закон о јавном информисању и медијима, нису предвиделe средства пројектно финансирање медија.

Иако нема за пројектно финансирање, општина Бајина Башта је за пренос скупштинских седница одвојила 500.000 динара.

Како су за лист „Политика“ навели у овој општини, „медији ће имати могућности да праве пројекте и за средства конкуришу као невладине организације“, иако власници медија не морају да буду само невладине организације него и привредна друштва.

Као и Бајина Башта, ни Врбас није издвојио новац за пројектно финансирање, али ће одређена средства издвојити за јавно предузеће „Телевизија Бачка“ из овог места.

У разговору за УНС, у Врбасу нису хтели да наведу  колики је износ средстава намењених овој телевизији, али су навели да ће „вероватно ребалансом буџета предвидети и средства за пројектно финансирање.“

Општина Власотинце у буџету за ову годину издвојила је 425.000 динара за билтен општине - „Власину“, док за пројектно финансирање нема средстава.

У Малом Зворнику и Црној Трави УНС-у су само навели да немају могућности да у овој години издвоје средства за пројектно финансирање медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси