Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Додељене годишње награде Удружења спортских новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 12. 2011.

Додељене годишње награде Удружења спортских новинара Србије

Удружење спортских новинара Србије (УСНС) доделило је данас награде за најуспешније спортске новинаре и најбољег спортисту 2011. године.

За „Спортисту године 2011“ проглашен је тенисер Новак Ђоковић.

Према одлуци жирија „Новинар године“ је Предраг Милинковић из РТС-а, а награда „Камера године“ припала је Ненаду Неговановићу из „Спортског журнала“.

Стојан Петковић, дописник „Спорта“ из Краљева проглашен је за „Дописника године“, а награде за „Животно дело“ припале су Данилу Шотри из Београда и Александру Стефановићу из Чачка.

Ове године установљена је награда за допринос развоју женског спортског новинарства, која носи име наше славне колегинице Бранке Прелевић а прва добитница је Рада Николић новинарка „Спорта“.

Специјална признања добили су Мирослав Виславски из Новог Сада за „Издавачки подухват године“ и постхумно Александар Бобић из „Спортског журнала“ за „Ексклузиву године“.

Жири у саставу Јован Танурџић, Драгиша Ковачевић (СОС канал),Зоран Марковић (РТС), Зоран Миловић (Спорт), Предраг Сарић (Спортски журнал), Стеван Ковачевић (Радио Београд) и Александар Цвејић, новинар Танјуга у пензији све одлуке донео је једногласно.

Уручење признања биће у среду, 28. децембра 2011. године у 12 сати у Великој сали Удружења новинара Србије, Ресавска 28/I.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси