Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Чланица Савета РЕМ-а Аранђеловић: Обуставити даље емитовање предизборног спота СНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 05. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Чланица Савета РЕМ-а Аранђеловић: Обуставити даље емитовање предизборног спота СНС-а

Обустава даљег емитовања спота Српске напредне странка (СНС), у којем је председник са малолетним дететом, довољна је и примерена, изјавила је чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Вишња Аранђеловић, подсећајући да је правилником тог регулатора забрањено коришћење деце у политичке сврхе.

Аранђеловић је за Удружење новинара Србије (УНС) рекла да је Правилник о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга јасан и да је према њему забрањено коришћење деце у политичке сврхе, без обзира на то да ли постоји сагласност родитеља.

„Од момента када је СНС листу назвао ‘Александар Вучић - За нашу децу’ службе за мониторинг РЕМ-а са посебном пажњом посматрају њихову кампању. Очекујем да ће се ово питање наћи пред нама у недељи која следи“, каже она.

Истиче да брзина реаговања РЕМ-а не зависи једино од рада службе, већ и да су поједини чланови Савета захтевали да материјал за седницу добијају три дана раније, што њих како се сада испоставља, каже, успорава.

„Видећемо шта ће рећи извештај службе. Чини ми се да су овај спот емитовале све телевизије чији рад прати РЕМ у предизборној кампањи. Сматрам да је обустава даљег емитовања спота сасвим довољна и примерена“, рекла је за УНС Аранђеловић.

Подсетимо, председник Александар Вучић изјавио је да ће СНС, чији је он председник, повући предизборни спот са дететом уколико државни органи тако одлуче, као и да је у овом случају важна сагласност родитеља, коју су они имали.

УНС је члановима Савета РЕМ-а упутио питања да се изјасне да ли је емитовањем овог спота прекршен правилник, на који начин ће РЕМ у том случају реаговати и да ли ће забранити његово даље емитовање или покренути поступак против телевизија које су га приказале.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

01.06.

2020.

Horski pevač [нерегистровани] у 22:13

Šarada

Dve muve jednim udarcem: svi pričaju o tom spotu, svi su ga videli - poruka prenesena i naveliko prepričavana. Drugo: spot skinut pa se pred svetom može mahati činjenicom kako je u Srbiji situacija više nego slobodna, jer eto režimu se skidaju spotovi od strane "nezavisnih" tela. Dokle ćemo svi da učestvujemo u ovoj šaradi?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси