Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Чланица Савета РЕМ-а Поповић: Одлука да се Пинк не казни отворила Пандорину кутију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 05. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Чланица Савета РЕМ-а Поповић: Одлука да се Пинк не казни отворила Пандорину кутију

Чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Јудита Поповић оценила је да је јучерашњом одлуком да телевизија Пинк не буде кажњенa због тога што је власник те телевизије Жељко Митровић заговарао озонске терапије у лечењу ковида-19 „отворена Пандорина кутију надрилекарства“.

Поповићева за УНС истиче да је реч о „недопустивој замени теза“, зато што тема није била „озонирање као алтернативан вид лечења“, већ „привилегија и самовоља једног човека, једне телевизије да узурпира националну фреквенцију, овог пута ради промовисање алтернативе у погледу лечења короне, која је изазвала пандемију у свету, а нас закључала на два месеца“.

„Одлука РЕМ-а да не санкционише ову врсту злоупотребе моћи - да допреш до сваког грађанина у Србији са промовисањем лечења у вези којег је медицинска струка скептична, отворила је Пандорину кутију надрилекарства“, каже Поповићева.

Наводи да је „објективност кључна у презентацији медијског садржаја“, а да у конкретном случају „објективности није било и да су се око тога сви сложили“. „Сасвим је реално очекивати да ће се слични случајеви понављати“, каже она.

Поповићева је за УНС потврдила да је јучерашња седница РЕМ-а, са различитим мишљењима, била бурна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси