Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Повереник Мариновић честитао УНС-у Светски дан слободе медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 05. 2020.

Извор: УНС

Повереник Мариновић честитао УНС-у Светски дан слободе медија

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић честитао је председнику Удружења новинара Србије (УНС) Владимиру Радомировићу и чланицама и члановима УНС-а Светски дан Слободе медија, који се обележава 3. маја.

Мариновић је у писму навео да цени чињеницу да чланови УНС-а „континуирано користе права из Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и тако од њих праве ефикасно средство демократске контроле јавности над радом власти“.

„Потврђујем спремност и обавезу мојих сарадника и моју да, у оквиру објективних могућности, новинарима и медијима помогнемо у остваривању њихове важне друштвене функције“, стоји у писму Мариновића.

Пожелео је успех УНС-у у настојањима да са надлежним државним институцијама да допринос у остваривању циљева, као што су примеренија економска и социјална позиција новинара, транспарентност медијског власништва, доступност јавности информација о финансирању медија из јавних извора, сузбијање механизама аутоцензуре, заустављање таблоидизације... 

Мариновић је пожелео успех и у остваривању циљева за које је допринос новинара и медија незаобилазан.

„Професионалне асоцијације новинара су једине које својим активностима могу и морају да смање огроман раскорак између професионалних, етичких стандарда уписаних у новинарске кодексе и практичног деловања неких медија и ‘медијских' радника који са тим стандардима готово да и немају везе“, наводи се у писму.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси