Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У листовима Данас и Ало нема позитивних на вирус корона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 04. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

У листовима Данас и Ало нема позитивних на вирус корона

У листовима Данас и Ало до сада нeма оболелих новинара и медијских радника од вируса корана, нити је било случајева изолације и самоизолације због контакта са зараженима, одговорено је Удружењу новинара Србије (УНС) у овим медијима.

После проглашења ванредног стања због вируса у листу Данас једино уредници долазе у редакцију, док сви запослени у Ало-у раде на даљину.

У Данасу кажу да сви новинаре раде од куће, док у редакцију долазе седам уредника, четири преламача и главни уредник. „Колегијум имамо у 13 сати. Увели смо само једно издање, које се закључује у 21 сат“, рекли су за УНС у овом листу.

На питање УНС-а да ли су и које мере предузете због ковида-19 у Данасу кажу да су после проглашења ванредног стања од Владе Србије добили 500 маски, као и од разних донатора.

„Колегијуме држимо на тераси, на прописаној удаљености. Запослени користе асепсол, сапун за суво прање руку и друга средства за дезинфекцију“, кажу у Данасу.

УНС-у је у фирми Ало Медиа Систем, која је издавач портала и листа Ало, речено да је због вируса корона омогућен рад од куће свих запослених, 95, са редовним радним временом.

„Комуникација је онлајн. Одржавање колегијума је путем видео конференс везе. Ретки су доласци у просторије, једино због одржавања дезинфекције, завођења поште, потписивања документације. Дневно у просеку у фирми буде четири до пет особа са око четири сата задржавања у просеку“, рекли су УНС-у у Ало-у.

Мере које су предузете због ковида-19 су, кажу у Ало-у, свакодневна дезинфекција рукохвата, радних површина, недељно дезинфекција целог радног простора, на улазу је постављено средство за дезинфекцију руку, запослени су добили средства за дезинфекцију руку, маске и рукавице, евиденција при сваком уласку и изласку у просторије фирме...

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси