Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Осуђен нападач на Владимира Митрића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 11. 2011.

Осуђен нападач на Владимира Митрића

После шест година бивши полицајац Љубинко Тодоровић осуђен је у Апелационом суду у Београду на годину дана затвора због напада на дописника “Вечерњих новости” Владимира Митрића.

Дописник “Вечерњих новости” из Лознице, Владимир Митрић, брутално је претучен 12. септембра 2005., у улазу зграде у којој живи. Љубинко Тодоровић му је тада бејзбол палицом нанео тешке телесне повреде.


Због наношења тешких телесних повреда Општински суд у Лозници у септембру 2010. године осудио је Тодоровића на шест месеци затвора. То је минимална запрећена казна за наношење тешких повреда, док максимална износи пет година затвора . Након изрицања пресуде уложене су жалбе Окружном суду у Шапцу. Првостепена одлука је укинута, али је након понављања поступка изречена идентична пресуда. Пошто су обе стране уложиле жалбу на пресуду Суда у Шапцу, отворен је главни претрес пред Апелационим судом у Београду који је Тодоровића осудио на годину дана затвора.

Митрић сматра да је неопходно открити ко су налогодавци напада:

“И поред пресуде, све док се не открије ко је налогодавац напада, ја се не могу осећати мирно и безбедно. Полицијско обезбеђење ми је неопходно јер ми је сигурност још увек угрожена”, изјавио је он.

Удружење новинара Србије поздравља повећање казне Љубомиру Тодоровићу, али захтева да се открију позадина овог напада и његови налогодавци.

“УНС и даље сматра да је напад на Митрића био покушај убиства и подсећа да је “техника” напада била идентична као у случају убиства новинара Милана Пантића. Сматрамо да му је полицијско обезбеђење још увек неопходно, све док се не открије ко стоји иза напада”, рекао је Петар Јеремић, председник Извршног одбора УНС-а.

Владимир Митрић познат је као новинар истраживач који се бави темама везаним за криминал у Лозници и на Дрини. Писао је текстове о лоше урађеним приватизацијама лозничких предузећа, шверцу наркотика, цигарета и људи.

Године 2006. добио је награду за новинарску храброст “Милан Пантић”.

Владимир већ пет година живи под полицијским обезбеђењем.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси