Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  О2 поново Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 02. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

О2 поново Б92

„Информативни програм Б92 остаће по угледу на О2 ТВ и чиниће га стандардне кратке вести“, одговорила је Удружењу новинара Србије (УНС) ПР менаџерка телевизије Прва Слађана Пауновић поводом најаве да ће се О2 ТВ убудуће звати, као некада, Б92.

На питање који су разлози да О2 врати назив Б92 УНС је речено да је та одлука „искључиво пословна“.

„Промена назива нема везе с било каквим спекулацијама или нагађањима. Апсолутно је право било ког комерцијалног емитера да одлучује како о програмским, тако и о продукционим, графичким и техничким изменама као и о томе да ли ће и на који начин редизајнирати свој визуелни идентитет“, навела је Пауновић.

Мишљења су, наводи Пауновић, да је у „маркетиншком смислу пожељно с времена на време рестартовати и освежавати визуелни и програмски доживљај телевизије“. „Протеклих десет година поставили смо највише стандарде, а промене  су постале наш заштитни знак и једноставно се не доводе у питање“, рекла је она.

Додала је да ће прва промена бити у „визуелном идентитету“.

„Богат спортски, серијски и филмски садржај чиниће окосницу Б92 телевизије на којој ћемо пратити најатрактивније утакмице домаћег и светског спорта као и последње, највеће холивудске филмске наслове“, рекла је за УНС Пауновић.

Подсетимо, телевизија Б92 је септембра 2017. године променила име у О2, док је портал Б92 задржао исти назив.

Матић: Био сам против промене Б92 у О2

Бивши директор и главни и одговорни уредник Б92 Веран Матић за УНС каже да „скоро годину дана нема никакве власничке и пословне везе са Радио дифузним предузећем Б92, како се и даље зове компанија која емитује О2 ТВ, Плеј радио и B92.net веб сајт“.

„Пре последње промене власништва, било је речи о томе да постоје проблеми са власницима интернационалног бренда О2 и да је неопходно мењати име. Немам начина да утичем на ову одлуку јер је приликом прве власничке трансформације пре више од десет година, услов нових акционара био да буду сувласници и имена“, рекао је Матић.

Додао је и да је својевремено био против промене имена Б92 ТВ у О2, али је био у мањини.

„Промена имена бренда, нарочито толико јаког и вредног као што је био Б92, изузетно је велика операција о којој је било неопходно добро промислити. Што је још горе, дато је име које је већ постојало и могло се очекивати да ће бити оспоравања права на коришћење тог имена“, каже Матић.

Истакао је да је тада била „очигледна жеља да се поништи утицајни бренд безличним именом“.

„Не могу да протумачим мотиве и разлоге за враћање имена Б92. Посебно ако би у питању био покушај да се нека страна или домаћа јавност доведу у заблуду симулацијом, да је у питању светски позната независна медијска кућа“, рекао је Матић.

Враћање имена телевизије Матић је упоредио са Србијом која је дуго после нестанка Југославије тврдила да Југославија и даље постоји у лику Србије и Црне Горе, иако су сви знали да то једноставно није тачно, као и да је могуће да ће тако бити и са Б92.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси