Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Душко М. Петровић добитник Специјалне плакете Београдског афористичарског круга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 10. 2011.

Душко М. Петровић добитник Специјалне плакете Београдског афористичарског круга

На овогодишњем Сатира фесту, синоћ су у великој сали Градске општине Стари град награде примили најбољи сатиричари и афористичари.



Уреднику електронског издања "Ошишаног јежа" Душку М. Петровићу уручена је Специјална плакета Београдског афористичарског круга за афирмацију и популаризацију сатире.

Остали добитници Специјалне плакете су: часопис за сатиру "Етна", Дани хумора и сатире из Пљеваља, недељник за хумор и сатиру "Стршљен" из Софије, емисија "Чивијашка вртешка" (Радио Шабац) и Сектор за издавачку делатност Савеза Срба у Румунији.

Такође, признање "Златни круг", за допринос сатири у свету за 2011. годину припало је Владимиру Шојхеру из Русије (за "Антологију мудрости", објављену у Москви), Џејмсу Гирију из САД (за "Антологију најбољих светских афористичара", објављену у Њујорку), Дану Костинашу из Румуније (за превод српских афоризама на шпански језик), Горану Мракићу из Румуније (за превод српских афоризама на румунски и румунских на српски), Францу Чечу из Словеније ( за "Антологију српског афоризма" на словеначком) и Василу Толевском из Македоније (за "Антологију балканског афоризма" и антологију "Наши пријатељи" - српски афоризми на македонском језику).

Признања за укупан допринос сатири примили су књижевник Витомир Теофиловић и књижевни критичар проф. др Ратко Божовић, док је награду за најбољу причу добио Раша Папеш из Крагујевца. Аутор најбоље песме је Растко Закић из Београда.

Сатира фест је ове године био посвећен осамдесетогодишњици рођења Владимира Булатовића Виба под слоганом "Ви(б) и ми", а за награду се борило најбољих 35 сатиричара из Србије, Црне Горе, БиХ, Словеније, Румуније и Македоније које је Уметнички савет Сатира феста одабрао на конкурсу.




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси