Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас се наставља суђење за паљење куће Милана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 11. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Данас се наставља суђење за паљење куће Милана Јовановића

Суђење оптуженима за паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића наставља се данас у 9.30 сати у Другом основном суду у Београду.

На претходном рочишту Драгољуб Симоновић, који је оптужен да је подстрекивао паљење куће Милана Јовановића, изјаснио се да се „апсолутно не, у целости“ не осећа кривим по тачкама оптужнице, као и да не пристаје на накнаду штете Јовановићу.

Владимир Михајловић, кога је према оптужници Симоновић подстрекивао да запали аутомобил Јовановића изјаснио се да „јесте починио кривично дело“, али не у тој мери, као што пише у оптужници.

Игор Новаковић, кога је Михајловић, према оптужници подстрекивао тако што му је рекао да за њега има посао, а који је затим ангажовао Александра Маринковића рекавши му адресу Милана Јовановића на којој се налази аутомобил који треба да буде запаљен, рекао је да је у „одређеном делу“ крив.

Окривљени да је директни извршилац, јер је разбио прозор на гаражи куће Милана Јовановића, а затим убацио мотоловљев коктел Александар Маринковић признао је кривицу, али „делимично“.

Заменик јавног тужиоца Предраг Миловановић предложио је, између осталог, да суд саслуша окривљене због исказа који се не слажу, оштећене, сведоке, узме у обзир медицинске и извештаје вештака, као и комуникацију телефонима окривљених.

Суђење оптуженима за паљење куће Милана Јовановића започето је 9. априла ове године.

Подсетимо, Милану Јовановићу у ноћи 11. на 12. децембар прошле године око 3.30 часова запаљена је кућа у Врчину мотоловљевим коктелом који је нападач убацио кроз разбијени прозор гараже. Јовановић је у том тренутку био са супругом у кући.

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси