Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас трибина УНС-а о медијској етици „Новинари или политички противници“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 09. 2019.

Извор: УНС

Данас трибина УНС-а о медијској етици „Новинари или политички противници“

Удружење новинара Србије (УНС) позива уреднике, новинаре и заинтересовану јавност на трибину о медијској етици „Новинари или политички противници”. Трибина ће бити одржана данас, с почетком у 18 сати у Центру за културу Ваљево (Хол Дома културе).

 На трибини ће се дискутовати о примени новинарског кодекса у политички посвађаној Србији, када се медији поново деле на “наше” и “њихове”, владине и опозиционе, “режимске” и “независне”. Говориће се и томе да ли власт има права да третира нoвинаре као политичке противнике, као и да ли новинари имају права да се због тога љуте.

Новинари ће говорити и да ли политичари смеју новинарима оштро да узвраћају на критике и/или увреде, да ли у Србији постоје непристрасни новинари и етичко новинарство, као и како то изгледа у локалној штампи.

Учесници трибине су председница Суда части УНС-а и колумнисткиња „Недељника“ Љиљана Смајловић, књижевник, новинар и члан Суда части УНС-а Мухарем Баздуљ, новинарка и уредница портала Колубарске (kolubarske.rs) Дарија Ранковић и аутор емисије „Говорница“ телевизије „Марш“ Миле Перић. Модератор трибине је новинар „Напреда“ Слободан Ћирић.

Трибина „Новинари или политички противници“ осим у Ваљеву, биће одржана  у Краљеву, Шапцу и Суботици.

_______________________________________________________________________________________

Трибине се организују у склопу пројекта "Медијске контроверзе под лупом новинарске етике" који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове Министарства. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси