Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Награда „Зора“ иранском режисеру, Гранд При новинарки ТВ Војводине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 09. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Награда „Зора“ иранском режисеру, Гранд При новинарки ТВ Војводине

Награду „Зора“, коју Удружење новинара Србије (УНС) за посебна достигнућа у ТВ новинарству додељује на Међународном фестивалу "Златни просјак" у Кошицама у Словачкој добио је ирански режисер Malihe Ghloamzadeh за филм „Заплет“. Гранд При припао је новинарки ТВ Војводине Оливери Милетић за филм „Победници су досадни“.

Осмочлани жири бирао је међу 300 филмова из целог света најбоље у категоријама локалне ТВ станице, продукцијске куће и млади аутори.

На овогодишњем 25. фестивалу „Златни просјак“ (Golden Beggar, Zlatý žobrák), који је одржан од 4. до 8. септембра, биле су изложене ауторске фотографије у спомен преминулом српском сниматељу и добитнику награде Гранд При овог фестивала Ивану Хаџи Здравковићу.

Организаторка фестивала је директорка Сити ТВ Фондације и почасна конзулка Србије у Словачкој Ева Декановска. Чланица борда фестивала и почасна конзулка Словачке у Србији Стела Јовановић окупила је и ове године, 20 пут, учеснике фестивала из Србије.

Иначе, фестивал је један од најважнијих догађаја у Словачкој који окупља представнике медија, подржава аудиовизуалну продукцију и културу у Европи, али и изван њених граница.

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси