Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Градоначелник Новог Сада Маји Павловић: Одржаћу састанка са сарадницима због проблема Канала 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 09. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Градоначелник Новог Сада Маји Павловић: Одржаћу састанка са сарадницима због проблема Канала 9

На јучерашњем састанку са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем власница новосадског Канала 9 Маја Павловић рекла је Удружењу новинара Србије (УНС) да је изнела све аргументе због којих сматра да њена телевизија нема равноправан положај на медијском тржишту у Новом Саду.

Павловић је УНС-у казала да јој је речено да ће следеће недеље Вучевић одржати састанак са својим сарадницима, анализирати предочену ситуацију и отклонити све евентуалне неправилности.

„Обећао је да ће се заложити да Канал 9 добија у најкраћем року информације од јавног значаја и компетентне саговорнике у емисијама о Граду. Подржао нас је да и даље будемо телевизија у чијем програму ће увек бити простора за представнике власти и опозиције“, рекла је УНС-у Павловић.

Подсетимо, Павловић је прошлог петка прекинула штрајк глађу после 19 дана, након састанка са председником Србије Александром Вучићем од којег је добила гаранције да ће у наредних десет дана контактирати надлежне институције како би се решили проблеми њене телевизије, у складу са законом.

Иначе, један од захтева Павловић да прекине трећи штрајк био је упућен Вучевићу, од којег је тражила да престане да кажњава Канал 9 и да овој телевизији омогући равноправан приступ средствима на конкурсима за суфинансирање медија.

Један од проблема Канала 9 је и што нити једно јавно предузеће у Новом Сада, које је овој телевизији отказало уговор, неће да обнови сарадњу.

Павловић је раније УНС-у рекла да води поступке пред Уставним судом и због пресуда директорима јавних предузећа у Новом Саду због недостављања око 600 захтева за информације од јавног значаја, а које суд није обавезао да сносе трошкове суђења, које је она имала.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси