Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ЕФЈ: Угроженост новинара у Србији алармантна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 06. 2011.

ЕФЈ: Угроженост новинара у Србији алармантна

Годишња скупштина Европске федерације новинара, која се данас завршила у Београду, усвојила је посебну изјаву о ситуацији у којој се налазе новинари у Србији.

ЕФЈ сматра алармантним нарушавање слободе изражавања у Србији, које се огледа у сталним политичким и економским притисцима на новинаре и у одсуству синдикалних права.

ЕФЈ подржава српске новинаре у борби да присиле послодавце у медијима на закључивање колективних уговора којим ће се гарантовати права запослених.

ЕФЈ је позвала власти у Србији да окончају некажњивост убица новинара Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића. ЕФЈ сматра неприхватљивом чињеницу да три истраживачка новинара у Србији морају да живе под 24сатном полицијском заштитом као и благу казнену политику према нападачима на новинаре.

Европска федерација новинара позвала је своје чланице да се придруже УНС-у и СНС-у приликом обележавања 23. априла, Дана сећања на 16 медијских радника убијених у НАТО бомбардовању РТС-а 1999. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси