Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Међународне новинарске организације подржале захтеве Маје Павловић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 08. 2019.

Извор: УНС, ЕФЈ

Међународне новинарске организације подржале захтеве Маје Павловић

Међународна и европска федерација новинара (ИФЈ и ЕФЈ) данас су подржале захтеве власнице новосадског Канала 9 Маје Павловић, која 16. дан штрајкује глађу, да се накнаде које плаћају регионалне телевизије ускладе са њиховим приходима, као и да је прими председник Србије Александар Вучић.

У саопштењу ИФЈ-а и ЕФЈ-а наводи се да Павловић, која трећи пут за 15 месеци штрајкује глађу, оспорава висину накнадa које наплаћују регионалним и локалним емитeрима организације за заштиту ауторских права и фонограма (ОФПС и СОКОЈ), Регулаторно телу за електронске медије (РЕМ) и „Емисоне технике и везе“ (ЕТВ).

Међународне новинарске организације у саопштењу наводе да се придружују својим члановима Удружењу новинара Србије (УНС), Независном удружењу новинара Србије (НУНС) и Синдикату новинара Србије (СИНОС) у подршци испуњења захтева Маје Павловић.

"Проблеми Канал 9 и других регионалних телевизија сежу од 2014, а додатно су погоршани дигитализацијом 2015. године, када су све локалне телевизијске станице постале регионалне. Као резултат, повећали су им се трошкови емитовања", објаснио је у писму ЕФЈ-у председник УНС-а Владимир Радомировић.

У саопштењу се наводи да СИНОС позива надлежне институције да што пре донесу одлуку о смањењу несразмерних накнада Каналу 9, као и да је јасно да ако се ово питање хитно не реши, по среди државни притисак на локалне медије.

ИФЈ и ЕФЈ у саопштењу наводе да је НУНС послао писмо председнику Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвиду Мекалистеру у коме се наводи да би "решавање захтева Павловић значајно олакшало економски положај свих локалних и регионалних емитера“.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

28.08.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 17:20

SRAMOTA

Sramotno,sramotno...UNS TRAŽIO OD MEDJUNARODNIH ORGANIZACIJA DA PRIMI vUČIĆ GOSPODJU pAVLOVIĆ I DASE SMANJE NJENEOBAVEZE FINANSIJSKE PRRODE. AMAN LJUDI,SRAMNO JE TO ŠTO ČINITE, SVI DRUGI PLAĆAJU SVOJE OBAVEZE SAMO mAJA pAVLOVIĆ T NER ČINI I ZBOG TOGA TREBA MENJATI ZAKONSKU REGULATIVU. sRAMOTA...a KADA VBI SE VENTAULNO PROMENILA REGULATIVA, ONDA BI DRUG REKLI:ETO VIČIĆ MOŽE SVE SAM, DIKTATOR...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси