Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Гвозден Здравић: Уколико ми опет забране да извештавам, данас започињем штрајк глађу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 08. 2019.

Извор: УНС

Гвозден Здравић: Уколико ми опет забране да извештавам, данас започињем штрајк глађу

Новинар листа „Расина прес“ Гвозден Здравић данас ће, уколико му буде забрањено да извештава са седнице Скупштине општине Александровац, започети штрајк глађу испред зграде Општинске управе, јер га општинска власт „физички и вербално напада и понижава”.

У писму је Здравић упутио молбу Удружењу новинара Србије, Независном удружењу новинара Србије, шефу Делегације Европске уније у Србији, Канцеларији Савета Европе у Београду, председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић да му помогну, да без дискриминације, ради новинарски посао.

Здравић у писму наводи да га власт у Александровцу етикетира као "недостојног“ да прати седнице Скупштине, да “пише лажно”, као и да чини све да угаси лист “Расина прес”, чији је власник и главни и одговорни уредник.

Подсетимо, председник Скупштине општине Александровац пре сваког заседања Скупштине општине доноси одлуку да Гвоздену Здравићу забрани извештавање са седнице са образложењем да је „недостојан“, због чега је УНС сваки пут протестовао.

У образложењу одлука које потписује Тома Савковић, а у које је УНС имао увид, стоји да се председник Скупштине „руководио предлогом одборничких група СО Александровац да због необјективног информисања, сталних напада и погрдних текстова на рачун најужег општинског руководства у листу 'Расина Прес', новинар поменутог листа не може на објективан начин да прати рад седнице", као и да је „недостојан да присуствује седници Скупштине“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси