Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Полиција саслушала нападача на Салахудина Фетића, случај прослеђен тужилаштву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 07. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Полиција саслушала нападача на Салахудина Фетића, случај прослеђен тужилаштву

Главни и одговорни уредник „Санџак телевизије“ и активиста листе Муамера Зукорлића Салахудин Фетић обавестио је Удружење новинара Србије (УНС) да је после његове пријаве да је нападнут у јуну ове године испред просторија Бошњачког националног вијећа (БНВ), полиција идентификовала и саслушала нападача.

У допису Полицијске управе Нови Пазар, у који је УНС имао увид, наводи се да је о пријави Фетића обавештено Основно јавно тужилаштво у Новом Пазару, као и да се тужилац изјаснио да се овај случај са свим доказима, проследи овом тужилаштву на даље разматрање.

Подсетимо, Фетић је УНС-у рекао да га је 24. јуна ове године пред почетак седнице БНВ-а са које је извештавао, испред просторијe већа, напао члан протокола БНВ-а Ертан Пулић, када је хтео да уђе са члановима БНВ-а који су каснили на седницу.

„Пулић је кренуо према мени, покушавши да ме удари песницом у лице, уз пријетње ‘да ће ми просути зубе'“, рекао је тада УНС-у Фетић.

Иначе, на порталу листе „Самоопредељење“ док је Фетић давао изјаву полицији поводом овог инцидента, објављена је информација да је приведен због насилног покушаја да уђе на седницу БНВ-а, што је Фетић демантовао.

УНС је тада позвао полицију и тужилаштво да испитају све околности овог инцидента, истакао да новинари не смеју бити жртве политичких неспоразума и подсетио колеге да њихова политичка опредељења не треба да утичу на новинарски рад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси