Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Симоновић тужио за психички бол Јовановића и Маторчевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 05. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Симоновић тужио за психички бол Јовановића и Маторчевића

На Светски дан слободе медија, на адресу изгореле куће у Врчину новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића, стигла је тужба од бившег председника Општине Гроцка, оптуженог да је наручио њено паљење Драгољуба Симоновића.

Симоновић је, осим Јовановића, тужио и уредника „Жиг инфа“ Жељка Маторчевића и Срећка Васића, бившег комуналног инспектора Гроцке и саговорника у текстовима који су објављени на овом сајту. Он тражи да суд усвоји тужбени захтев због тврдњи у поднеску Правобранилаштву Гроцке који су поднели Маторчевић, Јовановић и Васић.

У тужби стоји да су се Маторчевић, Јовановић и Васић, заједничким поднеском 3. септембра прошле године обратили Општинском правобранилаштву Гроцке износећи „врло увредљиве квалификације“ на рачун Симоновића „повређујући му чак и најдубља осећања према оцу“, због чега Симоновић тражи 300 хиљада динара.

Како пише у тужби Драгољуба Симоновића у коју је УНС имао увид, Жељко Маторчевић је у више наврата објављивањем текстова на разним интернет страницама изузетно увредљиве садржине узроковао штету Симоновићу.

„Етикетирање било ког лица да има ‘бахато, нехумано и надасве неморално и криминогено понашање’, да је ‘охоли, сујетни и самовољни властодржац’, да је његово схватање политике ‘отимачина и криминалне радње’ …том лицу наноси психички бол, повређује углед и част личности и узрокује страх“, наводи се у тужби Симоновића.

Због чињеница да је поднесак Маторчевића, Јовановића и Васића послат у време када је Драгољуб Симоновић био председник Општине Гроцка, у тужби се наводи да то „посебно доприноси интезитету психичког бола“, јер су он, његови преци и потомци градили добре међусобне односе и поштовање међу суграђанима.

„О овоме највише сведочи чињеница да је на последњим локалним изборима убедљиву победу однела листа чији је подносилац био Драгољуб Симоновић, а као што вам је познато код спровођења локалних избора је управо лични квалитет и способност лица са листе пресудна за изборну победу“, наводи се у тужби.

У тужби се истиче „није потребно посебно ни образлагати колику стигму и душевни бол наноси Симоновићу тврдња да му је отац инцестоидан“.

Новинар „Жиг инфа“ Милан Јовановић рекао је УНС-у да наводи из тужбе, да су у поднеску навели да му је отац инцестоидан, нису тачни.

„Под плаштом страначке припадности, кријући се у сенци Вучића, наносиће ненадокнадиву штету и Грочанима и Републици и странци и самом председнику, охоли, сујетни и самовољни властодржац, председник Општине Драгољуб Симоновић свакодневно, већ пуних шест година, истрајава у незаконитим и криминалним радњама зарад личног богаћења и користи“, наводи се у поднеску.

У њему стоји да је укупно имање које је Симоновић поседовао док је био „контролор кола у ЈП Железнице Србије са средњом школом за машинског конструктора, кућа од 50м2 и нешто окућнице“, а да након уласка у политику он почиње „вртоглаво да се богати“.

„За само шест година владања Симоновићево богатство добија екстремне размере. Проширио је кућу на око 1000 квадрата; саградио кћерки нову кућу са две гараже; у Малој Иванчи саградио ташти кућу са три гараже, поставио скупоцену ограду од кованог гвожђа, двориште поплочао каменом; саградио вилу на Сребрном језеру од око 500 квадрата; изградио сопствену марину за јахту; дошао у посед парцеле ПКБ Воћарске плантаже коју издаје у закуп ЕКО Гроцка; дошао у посед стана (води се на кћерку) у улици Књегиње Зорке бр. 11…“, наводи се поднеску.

У поднеску Правобранилаштву Гроцке подносиоци су поставили 30 питања, између осталог и зашто нема одговора на: кривичне пријаве због злоупотреби овлашћења и проневера, сукоб интересa, запослењe у јавним предузећима породице Драгољуба Симоновића…

На крају поднеска, чији су потписници и 50 Грочана, истиче се да „многи грађани не смеју да потпишу петицију, наводећи да се плаше одмазде, јер је таквих примера већ било“.

О тужбама Драгољуба Симоновића против Милана Јовановића и Жељка Маторчевића прочитајте у наставку:

- Четврта тужбa Симоновића за нанет психички бол против Маторчевића

- Још једна тужба Симоновића: Маторчевић је текстом хтео да ме представи нечасним

- Симоновић за психички бол нанет текстом Маторчевићу тражи пола милиона

Коментари (1)

Остави коментар
пон

13.05.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 18:26

Pravda

Molim nekog sa doktoratom da istrazi ceo slucaj...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси