Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јованка Симић добитница награде „Пера Тодоровић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 05. 2019.

Извор: УНС

Јованка Симић добитница награде „Пера Тодоровић“

Шефица дописништва за Војводину „Вечерњих новости“ Јованка Симић добитница је овогодишње новинарске награде за фељтон „Пера Тодоровић“.

Жири у саставу Драгољуб Јанојлић, Драгослав Симић, Вишња Аранђеловић, Душица Милановић и Милорад Ђоковић (добитник награде 2017. године) наградили су два фељтона објављених прошле године у „Вечерњим Новостима“: „Војводина од Мајске скупштине до присаједињeњa“ и „Војводина–чедо умних и упорних предака“.

У предлогу Компаније Новости за награду наводи се да су ови фељтони, о Мајској скупштини 1948. и присаједињењу 1918. године, „рађени уз ослонац на обимну историјску грађу најистакнутијих наших истраживача и историчара“, као и да „садрже захваљујући породичним сведочењима и нове податке и фотографије о појединим личностима“.

Награда, која се састоји од дипломе и златног прстена, биће уручена у четвртак, 9. маја у 11 сати у Новинарској кући „Пера Тодоровић“ у Водицама крај Смедеревске Паланке. Новинарску кућу у родном месту Пере Тодоровића подигао је УНС са Завичајним друштвом „Видовача“ и Скупштином општине Смедеревска Паланка.

Први добитник награде за фељтон 2017.године о Петру Кочићу који је објављен у „Политици“ је Милорад Ђоковић. Ова награда додељује се сваке друге године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси