Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Павловић у Ургентном центру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 05. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Павловић у Ургентном центру

Власница новосадског Канала 9 Маја Павловић због исцрпљености штрајком глађу превезена је у Ургентни центар. У изјави за Удружење новинара Србије (УНС) рекла је да се не осећа добро и да мора да стабилизује своје стање због сутрашњег састанка са премијерком Аном Брнабић.

Иначе, Маја Павловић је за 22 дана штрајка глађу једино пила воду и узимала електролите.

Испред зграде Регулаторног тела за електронске медије где је од петка наставила штрајк, није се одвајала од брата.

На сутрашњем састанку Павловић ће са Брнабић разговарати и о преосталих пет захтева, који се односе на 20 спорова које од 2015. године води са РЕМ-ом, Сокојем, ОФПС-ом…

Маја Павловић тражи да четири захтева буду испуњена како би прекинула штрајк.

Рачун Канала 9 данас је одблокирала Организација произвођача фонограма Србије (ОФПС). Међутим, Павловић тражи и да се врати новац који је ОФПС скинуо Каналу 9 по пресудама за које тврди да су незаконите, као и да у свим поступцима које воде против Канала 9 ОФПС и Сокој затраже застој док се не окончају поступци пред Уставним судом.

Један од захтева односи се на враћање Канала 9 у дистрибуцију IPTV-a Телекома Србије, који је, како се наводи у захтеву, незаконито одбио да емитује програм ове телевизије. УНС-у није одговорено када ће Канал 9 бити враћен у мрежу IPTV-a.

Емисионе технике и везе обећале су Павловић да ће продужити споразум са Каналом 9 који је закључен прошле године, а који истиче овог месеца, што је био један од њених захтева.

Последњи захтев власнице новосадске телевизије упућен је градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, од кога захтева да престане да кажњава Канал 9 и да овој телевизији омогући равноправан приступ средствима на управо расписаном конкурсу за суфинансирање медија. УНС-у је Павловић рекла да је Вучевић обавештен о овом захтеву.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси