Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ако РЕМ испуни обећање, Маја Павловић данас прекида двадесетодневни штрајк глађу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 05. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Ако РЕМ испуни обећање, Маја Павловић данас прекида двадесетодневни штрајк глађу

Власница Канала 9 из Новог Сада Маја Павловић, која од јуче штрајкује глађу испред зграде Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), рекла је УНС-у да је разговарала са чланицом Савета РЕМ-а Оливером Зекић која јој је рекла да ће учинити све да се у току дана испуне њена четири захтева како би прекинула штрајк.

Како је УНС-у рекла Павловић очекује да до краја дана Организација произвођача фонограма Србије (ОФПС) донесе одлуку о деблокирању рачуна Канала 9, као и да сигнал ове телевизије поново буде враћен у мрежу IPTV-а Телекома Србије. Директор Емисионе технике и везе (ЕТВ) обећао је Павловић да ће следеће недеље продужити споразум који је Канал 9 закључио прошле године са ЕТВ-ом, а који истиче овог месеца.

„Веома сам срећна због ове вести. Надам се да ћу вечерас прекинути штрајк глађу и отићи из Београда, а у уторак се састати са премијерком Аном Брнабић“, рекла је УНС-у Павловић.

УНС је послао питање директору ОФПС-а Николи Вилотићу да ли ће се Каналу 9 вратити новац који је скинут са рачуна по пресудама за које Павловић тврди да су незаконите.

Подсетимо, Маја Павловић јуче се састала са чланицом Савета РЕМ-а Александром Јанковић и рекла да док се не испуне четири од девет њених захтева, наставиће штрајк глађу у Београду. Јанковић је након састанка изјавила да ће РЕМ пренети њене захтеве премијерки Ани Брнабић.

Захтеви Маје Павловић

Први захтев упућен је Организацији произвођача фонограма Србије (ОФПС) од које се тражи да повуче сва извршења и врати на рачун новац који је скинула Каналу 9 по пресудама за које Павловић тврди да су незаконите, као и да у свим поступцима које воде против Канала 9 ОФПС и Сокој затраже застој док се не окончају поступци пред Уставним судом.

Павловић тражи и да се продужи споразум који је Канал 9 закључио прошле године са Емисионом техником и везама (ЕТВ), а који истиче овог месеца. Од Министарства телекомуникација захтева измену Правилника о накнадама ЕТВ за локалне емитере како накнада коју локални емитери плаћају ЕТВ-у не сме бити већа од оне коју су плаћали РАТЕЛ-у.

Трећи захтев односи се на враћање Канала 9 у дистрибуцију IPTV-a, који је, како се наводи у захтевима, незаконито одбио да емитује програм ове телевизије.

Последњи захтев који власница новосадске телевизије очекује да се реши како би престала са штрајком глађу након 20 дана, упућен је градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, од кога захтева да престане да кажњава Канал 9 и да овој телевизији омогући равноправан приступ средствима на управо расписаном конкурсу за суфинансирање медија.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси